Fase 2 av min «extreme makeover» ferdig

Det er litt av en bragd jeg nå er i ferd med å gjennomføre, skal jeg si dere. For bare få år siden hadde jeg så voldsom tannlegeskrekk at det var en traumatisk opplevelse hver gang jeg ble nødt til å gå til tannlegen. Ja, jeg sier «nødt til å gå», for den gang kunne ikke ti ville hester få meg til å oppsøke tannlege før tannverken ble uutholdelig. Og da ble besøket til gjengjeld desto mer grufullt. Som regel fant tannlegen flere hull med det samme, ja opptil fem på en gang.

Men nå er det andre boller, serru. Jeg kom til et punkt, helt enkelt, hvor nok var nok. Dette var i voksen alder, i midten av tredveårene. Plutselig en dag slo det meg at jeg kunne ta et VALG. Og vet du hva? Der og da valgte jeg at mine fremtidige tannlegebesøk skulle oppleves radikalt annerledes for meg. Og slik ble det.

Mye kunne nok vært annerledes dersom jeg bare hadde fått den tannreguleringen jeg skulle hatt som ung. Men nå har jeg endelig bestemt meg for å foreta en skikkelig investering i munnen. Fire tenner i overmunnen skal skiftes ut med flotte kroner. I fase 1 fikk jeg den ene av tennene trukket. Der ble det faktisk nødvendig med en aldri så liten operasjon for å få den ut. Hvilket jeg taklet med forholdsvis stor ro, om jeg skal si det selv. I dag fikk jeg preparert de to neste tennene. Det tok 1 1/2 time i stolen. Den siste tannen skal prepareres om noen dager. Etter det er det bare å glede seg til å få satt på de nye kronene (inkl. en såkalt «bro», der hvor en tann er trukket). Sa jeg forresten at jeg allerede har gjort det samme med tre tenner i undermunnen?

Jeg skriver dette fordi jeg er så stolt og glad for å ha overvunnet tannlegeskrekken så til de grader, og fordi det oppleves så positivt å endelig kunne gi tennene et skikkelig løft. Dette gir faktisk assosiasjoner til serien «Extreme Makeover» som gikk på TVNorge for en stund siden, he he.

Hvis du som leser, har tannlegeskrekk; Vit at det finnes en helt annen virkelighet, også for deg!

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress