Skifte treningssenter? Nei takk!

Aftenposten skriver i dag at

Mange damer unngår helsestudioer fordi de føler seg ukomfortable og klønete. Nå åpner stadig flere treningssentre for kvinner.

Ja vel? Mon tro om jeg er blant målgruppen der, med mine 27 kilo overvekt og langsomme, tildels andpustne fysiske fremferd. Skulle tro det.

– Her kan kvinner få lov til å være den de er, sier Nielsen.

Hør her: Jeg er medlem i et lokalt treningssenter for både menn og kvinner. Der er jeg en av ganske få med synlig, mye overvekt. Min traktering av tredemøllen er som en søndagstur sammenlignet med de spreke joggerne på apparatene rundt meg. Likevel svetter jeg mer enn dem og puster minst like mye. Jeg har altså all grunn til å føle meg ille til mote der. Men gjør jeg det? Det er mulig jeg er naiv eller noe, men jeg føler at jeg kan være akkurat den jeg er der inne, jeg, uten problem. Hvem er det som hindrer disse angivelige "damene" i å være den de er, da? Det må jo bare være dem selv.

– Hos oss er det lite kroppsfiksering. I tillegg er det en sosial atmosfære her, sier Nina Torgersen, instruktør ved Helseforum for kvinner.

Lite kroppsfiksering på et treningssenter?? Nei, hold nå opp. Hva er det man trener, da, om ikke kroppen?! Trodde det var nettopp kroppen som stod i fokus når man trente, jeg. Den "sosiale atmosfæren" kan de få ha for meg. For det første går jeg ikke og trener for å være sosial. For det andre opplever jeg de mennene og kvinnene som trener i senteret med meg, som hyggelige og høflige mennesker, akkurat som meg selv. For det tredje – og ikke minst – velger jeg å la meg inspirere snarere enn det motsatte, av dem som har bedre tak på treningen enn meg. Ja, faktisk har det hendt at jeg har mottatt råd og veiledning fra en og annen om apparatbruken, som har kommet godt med! Folk er herlige, ikke minst menn!

Så – takk, men nei takk til tilbudet om å gå over til et treningssenter kun for kvinner.

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress