Fra den ene ytterlighet til den andre

Nå har jeg sett dét, også. Den nye tidsalder – også kalt vannmannens tidsalder, og som vi nå er på vei inn i astrologisk sett – fremstilles på en privat nettside som å være noe farlig. Ja, fryktelig farlig!, skal man tro kvinnen som eier nettsiden. Dette baserer hun ene og alene på sine vonde erfaringer fra en periode hvor hun var involvert i en meget spesiell og ytterliggående sekt. I denne sekten skal lederen (en kvinne) angivelig ha betraktet seg selv som intet mindre enn reinkarnasjonen av Jesus himself og med sine manipulerende evner greid å få trofaste tilhengere. Forøvrig er de to kvinnene i slekt med hverandre.

Etter 12 år brøt førstnevnte ut av sekten, idet hun innså galskapen. Nå har hun tydeligvis gjort det til en av sine viktigste oppgaver å gå ut og advare alle og enhver mot alt fra healing til meditasjon til astrologi til alternativ medisin til…. you name it. For sikkerhets skyld tar hun hele den nye tidsalder som sådan, med i ett jafs og erklærer seg i "kamp mot New Age", som hun skriver. På den ene av en haug med sider som hun har lagt ut, står det:

Har du noen gang vært tiltrukket av det overnaturlige, av det mystiske, av re-inkarnasjon, healing, krysstallstein-energi, utenomjordisk liv og ufoer, astrologi, yoga og diverse former for alternativ medisin….. Disse sidene har jeg laget for å advare deg!! Det er farlig å involvere seg i disse tingene!! Dette er ingen lek!

Det er litt forunderlig hvor radikale noen får seg til å være. En beveger seg fra den ene ytterlighet og over til den diametralt motsatte ytterlighet.

En generell formening jeg har, er at vi mennesker gjør det som fungerer. Det som "funker for meg", det fortsetter man med. Er det da simpelthen slik at for enkelte er ekstremisme det eneste som fungerer for dem?

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress