Skikkelige mannfolk er militærnektere

Sannheten om militærfolk og soldater kommer frem med jevne mellomrom, heldigvis. VG forteller i dag at amerikanske soldater granskes for voldtekt og drap. Jeg tror folk flest har godt av enhver slik påminnelse om hva «militær» og «forsvar» (som det så pent kalles) egentlig dreier seg om i praksis. For her hersker det tilsynelatende altfor mye naivitet.

Denne gang er det tilfeldigvis amerikanere det skrives om, men disse skiller seg selvfølgelig ikke nevneverdig fra militære generelt. Det sier seg selv at for å velge å dra rundt med drapsvåpen som ditt hovedverktøy (ja, mange ulike typer drapsvåpen, faktisk), må du ha en alvorlig forkvaklet mentalitet i utgangspunktet.

Hva i all verden skulle være så oppsiktsvekkende ved at profesjonelle mordere (som soldater jo er) voldtar, terroriserer og lemlester folk? Det burde egentlig ikke overraske noen. Men slikt som Guantanamo-fengselets avsløringer «ryster verden» liksom. Pøh, for noe tull. Jeg blir kvalm av hele falskneriet og fasadeflikkingen. Det kvalmer meg hver eneste gang en norsk «forsvars»fyr står på TV og prater og prøver å gi inntrykk av å være noe annet enn det han er.

Jeg håper at du som har avlagt «førstegangstjeneste» (som det heter så fint) og som altså lot deg villig lære opp i destruksjon og «drapskunstens kreative metoder», for å si det sånn, at du har vokst av deg disse gutteaktige tilbøyelighetene du hadde som tenåring. Om du ikke hadde integritet nok til å være en militærnekter den gang, får så være. En kan selvfølgelig ha vokst opp til å bli et skikkelig mannfolk i ettertid. Og til dere som nettopp har gjort det; Vær stolt av dere selv! Jeg er iallefall stolt av dere.

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress