Sittende tissing trolig et fornuftig tiltak

Jeg forstår at en ny ordning er innført ved en skole i Kristiansand, hvor guttene fra nå av må tisse sittende når de er på toalettet. Dette angivelig fordi de ikke greier å styre strålen. Jeg har bare lest noen bloggytringer som kritiserer dette og som mener det er å gå for langt. «Uhell skjer jo, og det må man kunne leve med», mener noen og foreslår at man i stedet gir renholderne en anstendig lønn.

Vel, en slik ny ordning som den i Kristiansand er nok ikke kommet bare som følge av noen få «uhell» som skjer. Viser erfaringen at det ikke fungerer for guttene å tisse oppreist, så viser den jo det. Da fungerer det ikke, helt enkelt, og man får ta konsekvensen av det. Om renholderne enn blir lønnet anstendig, forstår jeg ikke hvorfor de til daglig skal vaske urin fra gulvene? Alle vet jo at urin hører hjemme i toalett o.l..

Det er noe som heter verdige arbeidsforhold, og det gjelder faktisk også for renholdere, hvor mye dette enn måtte provosere folk i yrkesgrupper av en høyere «rang». Videre er renhold et tema som angår alle og enhver, ikke minst som en viktig helsemessig faktor.

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress