Jeg skal dø

Hvor lenge jeg har igjen? Vel, ifølge en viss dødsklokke er det snakk om snaue 31 år til.

Det kontroversielle nettstedet DeathClock.com forteller meg at jeg skal dø tirsdag den 15. september 2037.

SkeletonsMange har reagert med forargelse over nettstedet og finner det fullstendig usmakelig. Man taster inn fødselsdato og -år, oppgir kjønn, BMI (kroppsmasseindex) samt hvorvidt man røyker eller ikke. Så velger man en av fire utregningsparametere – normal, pessimistisk, sadistisk eller optimistisk – og får deretter frem en automatisk kalkulert, fremtidig dato for ens død. Det hele er selvfølgelig basert på en meget upålitelig sannsynlighetsberegning og må således bare tas for det det er.

Hva det ER, er det imidlertid delte meninger om. Nettstedet innehar blant annet et arkiv med gjengivelser av en masse e-postmeldinger de har fått fra folk som fordømmer hele konseptet og ønsker å se nettstedet fjernet.

Jeg for min del synes konseptet er alldeles genialt! Ved siden av den oppgitte dødsdatoen er det et felt hvor antallet sekunder frem til datoen telles ned mens du ser på; tikk takk tikk takk… Sterkt? Ja, utvilsomt. Men i den grad siden har et budskap, forstår jeg det som å være dette:

Lev, mens du ennå gjør det!

Derfor sier jeg takk for påminnelsen og tar meg så i å tenke på noe som jeg har en stygg tendens til å utsette, men som jeg innerst inne virkelig ønsker å ha gjort innen jeg tar kvelden…

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress