Når det kommer til Sannheten med stor S…

Det finnes de som sjelden eller aldri stiller seg noen eksistensielle spørsmål. Det finnes de som aldri pleier å undre seg over noe – som naturen, universet, livet… vår eksistens. Det finnes de som ikke søker noen svar fordi de allerede har funnet svaret, først som sist.

Noen mennesker påberoper seg at de besitter Sannheten. Selve Sannheten med stor S, altså. Du finner dem hvorsomhelst, også i bloggosfæren, hva enten de er selverklærte orakler, omtaler seg selv som de eneste sanne barn av Kristus, skriver som om de var direkte talerør for Gud, eller annet.

Jeg for min del har sansen for noe som tsjekkeren Václav Pavel en gang sa:

– Hold deg i selskap med dem som søker sannheten, men løp vekk fra dem som har funnet den!

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress