Hekta på PacMan

PacManTil min store ekstase har jeg funnet spillet PacMan på nettet! Dette er et spill helt etter min smak, og jeg har vært hekta på det før. I 1988/-89, da jeg bodde i Oslo, hadde de dette spillet på Linderud Senter, ved cafeen i 2. etasje. Skjermen lå da flatt oppå ei kasse med fire ben, under ei bordplate av glass. Det var en spake på hver side av kassen, som du styrte sittende på en krakk. Det kostet kr. 2,- pr. spill, såvidt jeg husker. Jeg husker at jeg konkurrerte med sønnen til cafe-eieren. Vi knivet om å stå øverst på high score-lista, hehe. Gode minner :)

Nå som jeg kan spille PacMan gratis på nettet, er jeg i ferd med å få helt dilla igjen! Mitt beste resultat hittil er:

43730  59320 poeng (level 7)

På hver level dukker det opp en frukt eller grønnsak (eller noe annet spennende) som det lønner seg å få tak i, da disse blir mer og mer verdt.

PacMan(Klikk på bildet for å se det i vanlig størrelse.)
Spillet går ut på at du, som PacMan (den gule rundingen med åpen "munn") skal vandre rundt i labyrinten og spise opp alle de hvite, små prikkene uten å bli tatt av spøkelsene. Det er 4 spøkelser, og de bærer navnene Blinky, Pinky, Inkey og Clyde. Når du har tømt et brett for hvite prikker, går du videre til neste nivå (level) og får et nytt brett. Du har i utgangspunktet 3 liv, men kan tjene flere i løpet av spillet.

Det er 4 magiske piller på brettet (stor, hvit prikk), og når du tar en slik, blir spøkelsene mørke blå noen sekunder og begynner å flykte unna deg. Da kan du nemlig spise dem og få masse poeng (200 for den første, 400 for nestemann, 800 for nummer tre, og 1600 poeng hvis du rekker å ta også den fjerde!). Men vær forsiktig, de går snart over til å bli seg selv igjen, og da er de sinte!

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress