Dumt av caféer å satse på kortsiktig profitt

I går dro vi en tur til Kvadrat kjøpesenter. Etter å ha handlet det vi skulle, bestemte vi oss for å ta en kaffekopp. To kopper, rettere sagt: Én til hver, pluss 1 bit mini-sjoko…-et-eller-annet til meg.

2 kaffe + 1 minikake = 73 kr.Pris? 73 kroner, takk! (Kr. 25,- pr. kaffekopp, og 23,- for en munnfull med minisjokobit.) Oi, bakoversveis.

Foruten oss var det bare 2 andre gjester på caféen. En ti-tolv av bordene stod tomme. Og er det rart? Jeg synes ikke det. Hvor mange har vel råd til å henge på café når prisene er så uanstendig høye?

Tenk om vi kunne hatt en sånn kultur som de har i endel andre europeiske land, at befolkningen samles på caféer daglig, hvor de spiser, drikker, røyker, prater og nyter livet. Det hadde jeg syntes var kjempekjekt. Men det er nok helt utenkelig. Og det er ikke det kjølige klimaet vårt som gjør det uaktuelt. Caféene må jo ikke plent være utendørs hele året, heller. Men det er klart at når caféene satser på kortsiktig profitt fremfor å holde et prisnivå som tiltrakk en større regelmessighet av gjester, så er det nokså håpløst.

signatur

Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress