Yamaha P-85 Stagepiano

Her er instrumentet jeg sikler etter for tiden – et el-piano av typen Yamaha P-85. Det er slett ikke blant de mest avanserte og dyreste på markedet, men det er akkurat hva jeg trenger i mitt hjemmestudio.

(Klikk på bildet for å forstørre.)
Yamaha P-85 el-piano

Nærmere spesifikasjoner:

 • 88 tangenter av «Graded Hammer Standard» type
 • 64-toners polyfoni
 • 10 forskjellige piano-/orgel-/strings-/harpsichord-/vibraphone-lyder (inkl. to stk. grand piano og to stk. el-piano)
 • 2 stk. innebygde høyttalere
 • Innebygd metronom og noteopptak
 • MIDI inn-/utgang
 • m.m.

Her er en demonstrasjonsvideo:


 
Pianolyden er veldig bra i forhold til prisklassen, skjønt det er ikke først og fremst på grunn av sounden jeg vil ha dette pianoet. Jeg har jo allerede en Roland JV1010 lydmodul med flere titalls pianolyder å velge mellom. Men svært gledelig er det selvsagt at også selve pianoet lyder flott, både med Grand Piano- og El-Piano-lyd.

En liten ulempe er at det mangler jack-utgang for direkte tilkobling til studiomikser eller monitor. For min del er ikke det noe problem, all den stund det har MIDI inn-/utgang, som jeg kan koble mot lydmodulen.

Det viktigste momentet for meg, er at klaviaturet har et fullt sett med tangenter – 88 stk. (A-1 ~ C7), som er standard for akustiske pianoer og flygler. Mitt nåværende el-piano[1] har bare 76 tangenter (E0 ~ G6), og det setter ofte begrensninger for den frie utøvelse. Det er dessuten 24 år siden jeg kjøpte det, så selv om kvaliteten fremdeles er intakt og det fungerer som det skal, synes jeg tiden burde være moden for en fornyelse. Og da er det nettopp kvaliteten som gjør at jeg mer enn gjerne velger Yamaha også denne gangen!

Give it to meeeeeeeeeeeee………!! :o)

Relaterte poster:

Øverst på min ønskeliste (desember 2006)

---------------------------
Fotnoter:
 1. Yahama pf70 []

 
signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
 • Roger

  Ønskeliste ja, det er mye på den. I tillegg til min fantastiske Selmer Tenor Sax, kunne jeg virkelig ha tenkt meg denne:
  http://saxophones.co.uk/acatalog/info_226132792.html

  Og denne:
  http://www.sax.co.uk/acatalog/info_akaiweiusb.html

  Vi får begynne å spare, så får vi vel til noe om…. tja 10 år :-)

 • Hei Roger!

  Å, har du Selmer tenorsax? Herlig! Min eks har også en, som er gammel og god.

  Det du ønsker deg, koster nok en god del mer enn dette pianoet. Å vente 10 år kommer ikke på tale for min del! Jeg skal ha det NÅ! Hihi!
  :o)

 • Ser at Gjøvik Musikk selger det for kr 5.550. Kjøpte et PSR 3000 til en rimelig penge av dem for noen år siden.
  Vet ikke riktig hvordan jeg havnet på din blogg, tror det var via en kommentar på «Kompromissløse meninger» for lenge siden. Jeg er litt facinert av dette med studio – noe jeg vel egentlig kunne tenkt meg selv…

 • Hei Arvid,

  Er det sant?? Gjøvik Musikk, det må jeg jammen sjekke! Tusen takk for tipset! Jeg var faktisk i butikken deres for mange år siden og kjøpte da en Alesis SR-16 trommemaskin.

  Ja, det er kjekt å ha hjemmestudio :o)

 • Nå har jeg bestilt det!! Jippi!!
  :D

 • Roger

  Heey, grattis. Lurer også på om jeg skal bevege meg over til en
  el-sax. Vifår se:-)

 • Roger,

  Takk! :o)

  Ja, dette må heldigvis ikke være et enten/eller-spørsmål om å velge «akustisk eller elektronisk» (da hadde jeg foretrukket mitt Bechstein-flygel any day!). Nei, her er det BÅDE OG som gjelder! :D
  Så kjøp deg en el-sax også, du ;-)

 • Pingback: Store, harde pakker liker vi :) | Klinten fra Hveten()

Powered by WordPress