Tid er penger, men timing er alt

Fordi jeg hadde mistet en fylling i ei tann, ringte jeg til tannlegen for å få en time. De sa at han hadde fått en avbestilling neste morgen kl. 09, så jeg kunne komme da, hvis jeg ville.
— Ja takk, sa jeg, da tar jeg den timen.
Så måtte jeg oppgi mitt fødselsnummer. Alt i orden, mange takk, da kommer jeg i morgen kl. 09, og ha det bra.

Neste morgen på tannlegesenteret kunne de ikke finne navnet mitt på timeplanen. Jeg stod ikke oppført noe sted, og tannlegen min hadde nettopp tatt inn en annen pasient. Jeg viste til avtalen pr. telefon dagen før, og da innså de at det var skjedd en feil. De beklaget så mye at det ble en bomtur for meg, men vi måtte bare avtale en ny time.

Jeg tok det hele pent og forståelsesfullt og sa med et smil: «Det er sånt som skjer». Igjen oppga jeg mitt fødselsnummer, og igjen hadde vi en avtale.

Senere på dagen fikk jeg en SMS-melding. Det var en påminnelse fra tannlegekontoret om den nye timeavtalen. I tillegg til dato og tidspunkt stod følgende opplysning:

Ikke benyttet time vil bli belastet.

Jeg hadde hatt en forståelsesfull holdning tidligere på dagen, men dette syntes jeg ble for drøyt. Vel må tannleger kunne ha en generell praksis for å fakturere pasienter for ubenyttede timer, men i tilfeller som dette, når den ekstra timeavtalen faktisk berodde på en feil de selv begikk – en feil som utelukkende gikk på pasientens bekostning – kunne de ha spart seg dette prinsipprytteriet. Tid er penger, ja vel, men dette var ikke akkurat tidspunktet for å minne meg om det. Utrolig dårlig timing! Burde jeg ha krevd vederlag for den første timeavtalen, kanskje?

Jeg misliker frekkhet. Kan hende velger de å sende én og samme standard-tekstmelding til alle, men det er i så fall ingen unnskyldning. Snarere tvert imot. Som de selv var klar over, var jo dette IKKE et standard-tilfelle.

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress