Ubrukelig skolelærdom – del 1

Jeg har alltid vært glad i ord. Ord og språk er gøy. Dessuten har jeg alltid likt spill. Følgelig liker jeg å spille Wordfeud. Den interaktive biten er genial, og det er gøy å få trent opp vokabularet sitt. Hurra for Wordfeud! Jippi!

Forresten, jippi er visstnok feil å skrive. I norsktimene på grunnskolen lærte vi nemlig noen huskeregler for rettskriving, som denne regla på rim:

I og Y, de er så kry.
De vil ingen J foran seg se.

Den skulle hjelpe oss å huske at bokstaven J aldri skrives foran I eller Y i et ord. Ikke noe jippi, altså.

Den lærdommen er imidlertid helt ubrukelig. Det er flere ord som skrives med J foran I eller Y, se bare disse eksemplene fra bokmålsordboka:

isjias
kjip
losji

sjikane

sjikt
sjy

Skole er noe dritt. Jeg kunne ha laget en føljetong av innlegg under temaet ubrukelig skolelærdom. Kanskje kommer jeg til å gjøre det, også.

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
 • Bård

  jypling

 • Ja, der har du enda et eksempel!

 • Djises Kraist! ENDA ETT! :D Kødda. ;)

  Jeg streifet innom her via en gammel kommentar du hadde skrevet på Glabladet. Jeg ville bare si at jeg faktisk LOL’et under dette innlegget, da du konkluderte at «Skole er noe dritt.» Altså, jeg lo fordi det var morsomt! Haha! Kåt mi bai surprais. Og det er nøkkelen til humor. ;)

  Jeg har ikke lest så mye annet her inne enda, men så langt må jeg si at jeg liker skrivemåten din. Stå på! :)

 • Hei Sindre!
  Djises, ja, hehe.. Mange artige norsk-engelske vendinger du byr på her. Jeg fikk meg en god latter av dem :D
  Kjekt at du liker mine skriverier. Det er gjensidig! :-)

Powered by WordPress