Må ekte kjærlighet dokumenteres?

Må ekte kjærlighet dokumenteres? Og er det i så fall en vigselsattest som dokumenterer det? Nå har jeg kommet over så mange uttalelser om ekteskap som det eneste alternativet for to som elsker hverandre, at jeg er helt oppgitt. Det evinnelige gnålet om at registrert partnerskap er mindre verdt enn ekteskap, er blitt et refreng som altfor mange later til å ha kjøpt blindt, for så å drive og lire det av seg uten å tenke etter hva de sier for noe.

Denne uttalelsen tjener som et godt eksempel:

Er du mot kjønnsnøytral ekteskapslov er det egentlig fordi du ikke tror noe på at de homofile *virkelig* elsker hverandre.

Hvor mange ganger jeg har sett slike uttalelser, har jeg ikke lengre oversikt over, men det er mange. Og hva de implisitt sier, er tydelig nok: "Registrerte partnere elsker ikke hverandre på ordentlig. Det gjør bare ektefeller."

Når et par går hen og formaliserer sitt samliv, enten som ekteskap (hvis forholdet er tokjønnet) eller som registrert partnerskap (hvis forholdet er enkjønnet), er det i bunn og grunn bare snakk om at de velger vekk det papirløse samliv. Man vil innstifte sitt samliv formelt.

Mange gir altså uttrykk for at de anser registrert partnerskap uverdig i forhold til ekteskap; ja, at parets kjærlighet ikke kan anerkjennes medmindre samlivet gis betegnelsen "ekteskap". Hvor lavt rangerer de da kjærligheten mellom samboere, mon tro? Samboere som ikke engang forlover seg, for eksempel, men rett og slett bare bor og lever sammen. Kan man ikke snakke om kjærlighet i det hele tatt i forbindelse med papirløse forhold, kanskje?

Relaterte poster:

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress