Sak om røkt kjøtt bør ankes til Strassbourg

Ettersom sigaretten har vært min faste følgesvenn i over 20 år, regner jeg meg forlengst blant røykens venner. Da snakker vi uoffisielt, vel å merke. Over 2500 personer har nemlig tatt steget enda lengre og tegnet medlemsskap i RV, altså Røykens Venner. Organisasjonen ble stiftet i forbindelse med at røykeloven trådte i kraft i juni 2004. Foruten å være en interesseorganisasjon med politisk agenda, har RV også gått i bresjen for å opprette såkalte medlemslosjer for røykere. På et hotell i Hardanger har de allerede svidd av noen tusener i et lokale kun forbeholdt RV-medlemmer.

I 2005 grep staten inn og forlangte at losjerøykingen opphører. Det ble det rettssak av. Selv om staten vant i tingretten, fikk røykerne medhold i lagmannsretten. Dermed gikk saken til Høyesterett, som i forrige måned slo i bordet så det sang. Røykerne led et sviende sigarett-nederlag og ble dessuten ilagt saksomkostninger på totalt kr. 264.540,-.

Lovdata har publisert dommen på sine nettsider. Du kommer ikke lengre enn til første setning før du oppdager at dommen er ubrukelig. Rikets øverste dommere har sovet i timen og har fullstendig misforstått hva saken handler om. Jeg siterer:

Saka gjeld spørsmålet om røyking av medlemmer i ein såkalla røykelosje…

(Kilde: Lovdata)

—————————

Dette innlegget deltok i Norsk BloggIdol 2008 i kategorien Politikk/samfunn, da i konkurranse med 13 andre bidrag. Mitt innlegg havnet på en 5.-plass i den runden, så det ble ingen kvalifisering, men takk likevel til de som stemte på det!

Som i forrige runde fikk mitt bidrag også denne gang full pott av jurymedlem Iversen. Litt morsomt, siden juryen ikke vet hvem som har skrevet de enkelte innleggene når de stemmer på dem :o) Tusen takk igjen, Iversen!

Innlegget fikk dertil 1 poeng av jurymedlem radiohode, som m. a. stemplet det som "temmelig usexy" (hørt slikt?!):

1 poeng: Sak om røkt kjøtt bør ankes til Strassbourg.
Man blir nysgjerrig på hvem som står bak denne. :-) Lovdata er ingen kilde for koselesing for de fleste av oss. God research og fin flyt i språket. Det som trekker ned er er at saken virker temmelig usexy helt til man leser siste linje.

Takk til deg og, radiohode!

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress