Å formalisere samlivet beviser ikke noe som helst

Mennesker kan være så utrolig naive! Mange burde virkelig begynne å ta til fornuft. Endel innbiller seg, tilsynelatende i fullt alvor, at det å innstifte et samliv formelt er et bevis på kjærlighet. Ja, noen vil gifte seg nettopp fordi de vil vise verden at de elsker hverandre. Disse forvirrede sjelene bør få en aldri så liten realitetsorientering:

Hvis du og din kjære ikke klarer å overbevise omverdenen om at dere virkelig elsker hverandre allerede nå (som samboere, for eksempel, eller bare som kjærester), så vil dere heller ikke klare det etter å ha innstiftet samlivet formelt. Merk dere, først som sist, at det å ha papir på at man lever i ekteskap eller registrert partnerskap ikke tilsier noen ting om kjærlighet. Les forrige setning om igjen. Hva det i høyden viser, er at man har inngått en formalisert avtale om juridiske og økonomiske, gjensidige forpliktelser. (Mange gifter seg da også av rent økonomiske grunner.) Såsnart "kjønnsnøytralt ekteskap" er innført, kommer endel giftemål dessuten til å være motivert av at man vil skaffe seg barn – verken mer eller mindre.

For det andre bør dere notere dere at det å leve i papirløst samboerskap, verken direkte eller presumptivt betyr at kjærligheten mangler. Les også den setningen om igjen.

Djeez..

Relaterte poster:

Må ekte kjærlighet dokumenteres? (des. -06)

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress