Alt man putter i munnen…

Nå har jeg vært og handlet litt kosttilskudd og vitaminer. C-vitamin skal vi røykere visstnok ha ekstra behov for, og det styrker blant annet kroppens immunforsvar og bindevev. Blåbær-ekstrakt er en antioksidant som beskytter cellene i kroppen og er bra for øynene. Kalsium er viktig for beinbygningen, spesielt for kvinner på min alder og oppover. Og siden jeg drikker svært lite melk eller melkeprodukter (bare litt skummet kulturmelk til frokostblanding iblant), er det nok en god idé å begynne å ta litt kalsium.

Vitaminer og mineralerTran fikk jeg faktisk hver dag som barn, så smaken er jeg vant med. Tran inneholder masse DHA Omega 3-fettsyrer som virker forebyggende mot hjerte- og karsykdommer.

Et glass med multivitaminer hører også med.

I matveien ellers bruker jeg extra virgin olivenolje på salater, og får dermed i meg flerumettede Omega 3-fettsyrer også der. Det samme får en fra sardiner, som jeg gjerne har på brødskiva til frokost.

Honning, extra virgin olivenolje, svisker, vann, sardiner og hvitløkSå har jeg begynt å ta 1 teskje honning pr. dag, slik mannen min har gjort i flere år. Jeg synes det smaker vondt, men honning innehar jo mange sporstoffer og er veldig sunt, så la gå.

Hvitløk! Jeg elsker hvitløk og bruker det ofte i matlagingen. Hvitløk er både bakteriedrepende og godt for hjerte og blodsirkulasjon.

For magens skyld spiser jeg iblant noen svisker (gjerne til frokostblandingen). Her kan jeg vel også nevne mitt hjemmebakte grovbrød med havrekli.

Sist men ikke minst prøver jeg å drikke endel vann. Vann har jeg måttet venne meg til å drikke. Med isbiter i går det fint.

Så langt det sunne.

Det jeg ikke er så flink til, er å spise frukt. Frukt anbefales jo i hytt og pine, men jeg er ikke særlig glad i frukt, rett og slett. Til gjengjeld elsker jeg sjokolade… Jadda. Ikke litt, heller, men mye. Dessuten røyker jeg, som sagt, og så mosjonerer jeg for lite.. Nåvel, nok om det. Nå skulle vel dette strengt tatt handle om hva man putter i munnen.

Nevnte jeg brus? Jeg er nemlig coka-coliker, og selv om det går i den sukkerfrie varianten, er det nok ikke helt bra å drikke så mye brus som jeg gjør.

Dessuten burde jeg bruke tanntråd. Men gjør jeg det? Nei, og jeg kommer heller aldri til å begynne. Jeg hater tanntråd.

Du er hva du spiser, sies det, og tilsammen skulle vel dette da gjøre meg til en ……?

En livsnyter, tror jeg vi sier :o)

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress