Denne «misforståelsen» burde koste noen dyrt

I 1997 ble Birgitte Tengs’ fetter dømt til å betale oppreisningserstatning til foreldrene hennes. Året etter stadfestet Lagmannsretten denne domsavgjørelsen. Jeg husker ennå hvor merkelig jeg syntes det var. I den samme dommen ble fetteren nemlig frikjent for drapet på Birgitte Tengs. Hvordan i huleste kunne han da bli dømt til å betale oppreisningserstatning til de pårørende?

De tre fagdommerne i lagmannsrettens jury fant det så sannsynlig at fetteren var drapsmann, at han på tross av juryens frifinnelse av ham, ble dømt til å betale 100 000 kroner i erstatning til Birgitte Tengs’ foreldre. De hadde tross alt mistet sitt eneste barn!… Jeg var ikke den eneste som stilte meg uforstående til dette. Mannen ble frikjent, men samtidig ikke frikjent?

Dette var altså for 10 år siden. Birgitte Tengs ble funnet drept 3 år tidligere, i 1995. I dag melder avisene at saken nå skal gjenopptas, fordi det skal ha skjedd «en misforståelse» i etterforskningen. Dét er iallefall politiets forklaring. Den angivelige «misforståelsen» ligner dog mer på en stor unnlatelsessynd enn på noe annet, spør du meg.

Saken er at det aldri ble foretatt noen nærmere undersøkelse av et hår som ble funnet i den blodige hånden til Birgitte Tengs!

Er det mulig?! Hva slags «misforståelse» kan forsvare noe slikt? Først nå, 13 år etter at liket – og håret i hånden hennes – ble funnet, er håret sendt avgårde til rettsmedisinsk institutt. Og det er ikke engang politiets eget initiativ som fører til at dette blir gjort. Nei da, dette skjer etter iherdig innsats fra fetterens familie og bekjente, som i lang tid har kjempet for å få saken gjenopptatt.

Dette er fullstendig uhørt! Et såpass interessant funn som hår i likets hånd (!) burde ikke kunne skyves så totalt til side og utelates fra etterforskningen – ihvertfall ikke uten at noen blir stilt behørig til ansvar for det. Her går det neimen ikke an å skylde på en misforståelse.

Lenke:
VG Nett: Gjenåpner Birgitte-saken

signatur

Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress