Heia de sivile, kvinnene og barna!

Jeg ser stadig flere som erklærer sin støtte til en av de to krigende partene i midtøsten/Gaza. Det virker på meg som om folk velger parti enten ut ifra en slags vurdering av hvem de mener begår de «minst verste» folkemordene av de to partene, eller så rasjonaliserer man ut ifra hvem det var som «begynte» (altså på nivå med hvordan barn snakker i barnehagen når det oppstår konflikt: – Det var han som begynte!).

På Kristenblogg har man nylig postet en artikkel med overskriften «Heia Israel!«. Forfatteren (Andreas) støtter Israels «rett til å forsvare seg», som han beskriver det, idet han omtaler den systematiske slaktingen av sivile, kvinner og barn som å være uunngåelig, nærmest «uhell», og ikke den egentlige agendaen til Israel. Kjøp bortforklaringene den som vil. Jeg tror ikke den slags ansvarsfraskrivelser vil holde ved perleporten, for å si det sånn.

Det finnes ingen unnskyldning for å trykke på knappen og ta livet av folk med bomber og raketter. Jeg skulle derfor ønske at jeg så enda flere TA AVSTAND fra BEGGE de krigende parter, uansett hva deres agendaer måtte være – hva enten de kaller det «forsvar» eller «hellig krig», og den føres med Koranen eller med Bibelen i hende! Slike handlinger burde rett og slett være forbudt ved lov (at det ikke allerede er det, begriper jeg ikke).

Selv nekter jeg å ta parti med noen som tyr til våpen og drap – fiender av livet som de er. Den eneste parten som betyr noe her, er de sivile, kvinnene og barna. I den grad det var på sin plass å heie på noen, måtte det være dem!

signatur

Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress