Herlig, Studio 5!

Ah, så herlig det var å skifte TV-kanal i kveld, fra programmene Tabloid og Redaksjon EN på henholdsvis TV2 og NRK1, og over til Studio 5 på Kanal FEM! Over hele linja har temaet i kveld vært alternativ behandling, helbredelse og/eller snåsamannen, og Studio 5 var i så måte intet unntak. Men der mannfolka på Tabloid og Redaksjon EN satt og var både skeptiske og redde for at folk går til alternativ behandling, og derfor viet hele programmet til å prøve å diskvalifisere alt som ikke er skolemedisin, var det en helt annen stemning i sofakroken i Studio 5.

Studio 5 på Kanal FEM

Kveldens gjest hos kvinnene i Studio 5 var Svein Østvik (bedre kjent som «Charter-Svein»). Han var invitert for å fortelle om sine erfaringer med henholdsvis meditasjon og helbredelse. Med iver og innlevelse fortalte han om den gangen ei venninne av ham ble kvitt sin kroniske hoste straks han hadde holdt hånden på brystet hennes og kanalisert kjærlighet til problemområdet der inne. På samme måte, altså ved å fokusere og kanalisere lys og kjærlighet til «vondtet», hadde han klart å forløse smerter også i sin egen skulder.

For meg, som selv har erfart akkurat det samme, er dette hverken oppsiktsvekkende eller skremmende. Jeg satt bare og nikket bekreftende til det han fortalte. Og det samme gjorde kvinnene i Studio 5: De lyttet, de nikket, og de så ut til å vite akkurat hva han pratet om. Heller ikke da han begynte å beskrive den åndelige kontakten og samtalen han hadde hatt med sin avdøde far, var det noen som rynket et øyebryn. Rørt ble man derimot, både på og foran skjermen, av det han så åpent delte med seg. Flotte mannen!

I Studio 5 ble Svein Østvik og hans beretning møtt med full anerkjennelse, og det var så godt å se. Det var slik en herlig kontrast til den holdning som rådet hos de andre TV-studio-panelene tidligere i kveld.

signatur

Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress