Å trene bort overvekt = homøopati?

Her forleden kom jeg til å tenke på noe vedrørende trening og slanking. Er det ikke egentlig et homøopatisk prinsipp som gjør at jeg går ned i vekt når jeg trener på treningsstudio? Jeg mener: Hvis en betrakter overvekt som en «lidelse» i seg selv, så ville vel en typisk tilnærmingsmåte fra et tradisjonelt skolemedisinsk perspektiv antakelig ha vært slik:

Problem: Overvekt – for mye tyngde på kroppen
Løsning: Å gjøre det lettere for kroppen

Da hadde det vært logisk å anmode den overvektige om å ta det med ro og ikke belaste kroppen mer enn høyst nødvendig (siden den allerede var overbelastet). Og så ville man gjerne ha fokusert på hvilke remedier som kunne motvirke symptomet, og gjerne utpekt en medisin som hadde den effekten at overvekten forsvant.

Men hva er den beste løsningen? Jo, det stikk motsatte:

Problem: Overvekt – for mye tyngde på kroppen
Løsning: Å belaste kroppen enda mer – m.a. ved å løfte ytterligere vekter, paradoksalt nok

Altså; likt kurerer likt. Homøopatiens prinsipp.

Bare en idé, som sagt. Ikke så fryktelig gjennomtenkt, men jeg tror likevel det er noe i det.

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress