113 burde få med seg vital informasjon

Hos Sandvik Kjøreskole lærte jeg i sin tid både å kjøre bil, og enda litt til. Der lærte vi nemlig også at når vi befinner oss på et ulykkessted og skal ringe etter ambulanse, så er det viktig under samtalen å gi en mest mulig nøyaktig og beskrivende gjengivelse av situasjonen. Dette fordi ambulansepersonellet trenger denne informasjonen på veien dit.

Slik vital informasjon faller visst på steingrunn iblant, forstår jeg. Ved å lese Aftenpostens gjengivelse av AMK-loggen i Ali Farah-saken, ser jeg en vesentlig mangel ved den situasjonsbeskrivelse som AMK-sentralen videreformidlet til de to ambulansesjåførene:

6. august klokken 17:07:00 ringte noen inn til 113 og fortalte at en mann var slått ned i Sofienbergparken. Innringeren forklarte at mannen hadde blitt slått i hodet, og at han hadde slått bakhodet i asfalten.

17:09:12 varsles ambulansen om at en "mann er slått i hodet, ligger nede, blør, ikke kontaktbar, puster" i Sofienbergparken ved lekeplassen.

Hva skjedde med opplysningen om at mannen hadde slått bakhodet i asfalten? Denne viktige (trolig den viktigste) opplysningen ser ikke ut til å ha blitt videreformidlet fra sentralen til ambulansen. Vedkommende som ringte 113, var flink nok til å opplyse om det, men – til ingen nytte, ser det ut til.

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress