Coleslaw – slik jeg liker den

Coleslaw er en favoritt her hjemme, og jeg lager det ofte. Det er super lavkarbomat og kjempegodt som tilbehør til grillmat og kjøtt, hva enten det måtte være pulled pork, pølser eller grillet kylling. Ja, til og med til juleribbe har vi hatt coleslaw! :-D

Jeg er blitt forespurt om å dele min oppskrift på coleslaw, så her er den.

NB! Mengden av kål og gulrot står ikke oppgitt, da det vil avhenge av hvor stor porsjon du skal lage på en gang. Selv tar jeg mengden på øyemål, for så å tilpasse mengden av saus deretter.
IngredienserIngredienser:
hodekål
gulrot
Hellmanns majones
creme fraiche
Dijon-sennep
Worcestershiresaus
eplecidereddik
salt
pepper
Stevia-pulver

Fremgangsmåte

  1. Skjær/kutt hodekålen i strimler. (Dette har jeg alltid pleid å gjøre med kniv, men denne gangen brukte jeg strimle-redskapet du ser på bildet nedenfor. Følgelig ble strimlene endel tynnere og kortere enn de pleier.)
  2. Rasp litt gulrot – ikke mer enn at det gir litt fargespill i kålen. La kålen spille hovedrollen.
  3. Ha lik mengde majones og creme fraiche i en bolle. Her tilpasser du mengden etter hvor mye kål og gulrot du har strimlet.
  4. Resten av ingrediensene i sausen representerer 4 S-er: salt, surt, sterkt og søtt, hvor målet er å balansere disse mot hverandre:
  5. Tilsett cirka en liten teskje Dijon-sennep, noen dråper Worcestershiresaus og noen dråper eplecidereddik. Krydre med salt og pepper, og rund av det hele med litt søtt (jeg bruker Stevia). Rør sammen.
  6. Prøvesmak sausen, og tilsett eventuelt mer av enten salt, surt, sterkt eller søtt etter behov, til du oppnår en fin balanse.
  7. Ha kål- og gulrotstrimlene oppi sausen og bland godt.
  8. La coleslawen hvile i kjøleskapet en stund før servering.

Her er noen bilder:

 

Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress