Ikke mer fly på meg

Å bli kroppsvisittert av flyplasspersonell er én ting. For noen uker siden ble jeg temmelig irritert da jeg opplevde nettopp det. Jeg har likevel ikke vurdert å slutte å reise med fly. Så plagsom var ikke opplevelsen, akkurat. Riktignok følte jeg meg behandlet som en terrormistenkt, men alt i alt har det likevel vært verdt å reise med fly.

Ja, faktisk lar jeg meg kroppsvisittere når som helst fremfor å måtte gå med elektrosjokk-apparat på håndleddet, for eksempel. Bergens Tidende avslører i dag at du som flypassasjer i fremtiden kan måtte finne deg i å bære et slikt armbånd, slik at flyselskapet kan uskadeliggjøre deg dersom de ser grunn til det. Uskadeliggjøre innebærer i så fall at de lammer sentralnervesystemet ditt.

Ikke søren om jeg kommer til å legge livet mitt i flyselskapets hender på den måten! Dette er jo folk som stadig ser spøkelser på høylys dag, og som overreagerer såsnart de mener det er et "faresignal" ved deg. Deres vurderingsevne og situasjonsbedømmelse later ikke til å være mye intuitiv, for å si det mildt. Da er det en skremmende tanke at nettopp disse skal kunne trykke på en knapp som setter deg ute av spill…

Nei takk! Innfør dette, og jeg har reist med fly for siste gang.

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress