Hvis Staff er en idiot, er også jeg det

Tor Erling StaffI går mottok jeg denne SMS-meldingen fra en bekjent:

Har du sett på nyhetene i det siste. Liker du fortsatt Tor E Staff. Idiot spør du meg.

Jeg svarte:
Det overrasker meg ikke å høre at du synes det. Poenget er ikke at jeg "liker" ham, men at jeg er mye enig i det han sier. Også nå, ja. At noe er ulovlig/straffbart betyr ikke nødvendigvis at det er skadelig.

Du har vel ikke hørt reaksjonene fra noen av ofrene da. Ikke alle er upåvirkelig etter noe slikt. Det er snakk om noen som føler skyld, å som ikke ser annen utvei enn å ta sitt liv.

Jo, har da fulgt med. Og mener at den voldsomme opphausingen av saken har en skadeeffekt i seg selv, akkurat som Staff sier.

Det er vel det som er så bra, for da kan man jo snakke om det, å få det ut. Det er jo fordi de holder det inni seg å ikke tør å snakke om det. Det blir til byll som til slutt sprekker.

OK, vi ser tydeligvis ulikt på årsak-/virkning- sammenhengene.

Ny SMS-utveksling i dag, initiert av meg:

Tor Erling StaffSå du på nyhetene? Det er ikke overgrep Staff bagatelliserer, det er politiets overdrevne påstander i denne saken. Staff sier jo: – Kan vi ikke heller ta volden, da?

Vold og overgrep er vel noe av det samme, eller? Dette må vel være overgrep i stor skala. Det er vel ikke rart de berørte blir skremt av Staffs uttalelser.

Ja, vold eller overgrep er hipp som happ. Hvorfor MÅ denne mannen ha begått det? Vet du noe mer enn Staff gjør? Nei, du VELGER å tro blindt på politiet (og media). I går sa TV2 at den siktede har begått "grove seksuelle overgrep". Hvordan vet de det?! Mannen er ikke dømt for noe som helst ennå!

Det er vel så mange som har fortalt hva de er blitt utsatt for av denne mannen.

Og hvordan vet de at det var ham? Man har jo ikke gått ut med identiteten til den siktede ennå.

Du, det er heldigvis verken du eller jeg som skal dømme i denne saken, så jeg foreslår at vi avslutter denne diskusjonen her og nå.

——————————————

Jeg er glad for at vedkommende tok poenget mitt: Vi kan ikke sitte og dømme en foreløpig uskyldig mann bare på grunnlag av påstander eller indisier.

I den grad Staff er en fullkommen idiot, må også jeg være det som får meg til å forsvare den samme personen (hvem han nå enn er).

EDIT 14. januar 2008
Relaterte poster av andre bloggere:

Mads Wam Schneider: Verdien av Staff
Unfiltered Perception: Hysteri om Lommemannen
Vox Populi: Derfor støtter jeg Staff
Hjorthen: Hurra for Staff
Sissel: Staff og Lommemannsaken

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress