Lailas navnedag

Det er 27. februar og dermed min navnedag i dag. Her er litt om opprinnelsen og betydningen av navnet mitt:

Laila er et kvinnenavn av finsk eller arabisk opprinnelse. De to opphavene er uavhengige av hverandre. Det finske opphavet kan være fra finsk-samisk Aila/Áila som er en form av Helga og betyr «hellig», mens den arabiske betydningen er «natt». Navnet har kommet til Norge fra Finland. Leila og Leyla er varianter av det arabiske navnet Laila.

Når jeg har hilst på folk fra midt-østen eller Persia, har de reagert og sagt:

– Ah, Laila! Det er et persisk navn, vet du?

Det samme har skjedd når jeg har snakket med indere:

– Laila? Det er et indisk navn, vet du det!, sier de til meg.

Finner er intet unntak. De har også eierskap til navnet mitt.

Tenk det, det er jo ikke deres men MITT navn! Hmpfr.. Hehe, neida, det er faktisk kult å ha et navn som nesten hele verden kan relatere seg til :o)

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress