Yamaha P-85 Stagepiano

Her er instrumentet jeg sikler etter for tiden – et el-piano av typen Yamaha P-85. Det er slett ikke blant de mest avanserte og dyreste på markedet, men det er akkurat hva jeg trenger i mitt hjemmestudio.

(Klikk på bildet for å forstørre.)
Yamaha P-85 el-piano

Nærmere spesifikasjoner:

  • 88 tangenter av «Graded Hammer Standard» type
  • 64-toners polyfoni
  • 10 forskjellige piano-/orgel-/strings-/harpsichord-/vibraphone-lyder (inkl. to stk. grand piano og to stk. el-piano)
  • 2 stk. innebygde høyttalere
  • Innebygd metronom og noteopptak
  • MIDI inn-/utgang
  • m.m.

Her er en demonstrasjonsvideo:


 
Pianolyden er veldig bra i forhold til prisklassen, skjønt det er ikke først og fremst på grunn av sounden jeg vil ha dette pianoet. Jeg har jo allerede en Roland JV1010 lydmodul med flere titalls pianolyder å velge mellom. Men svært gledelig er det selvsagt at også selve pianoet lyder flott, både med Grand Piano- og El-Piano-lyd.

En liten ulempe er at det mangler jack-utgang for direkte tilkobling til studiomikser eller monitor. For min del er ikke det noe problem, all den stund det har MIDI inn-/utgang, som jeg kan koble mot lydmodulen.

Det viktigste momentet for meg, er at klaviaturet har et fullt sett med tangenter – 88 stk. (A-1 ~ C7), som er standard for akustiske pianoer og flygler. Mitt nåværende el-piano ((Yahama pf70)) har bare 76 tangenter (E0 ~ G6), og det setter ofte begrensninger for den frie utøvelse. Det er dessuten 24 år siden jeg kjøpte det, så selv om kvaliteten fremdeles er intakt og det fungerer som det skal, synes jeg tiden burde være moden for en fornyelse. Og da er det nettopp kvaliteten som gjør at jeg mer enn gjerne velger Yamaha også denne gangen!

Give it to meeeeeeeeeeeee………!! :o)

Relaterte poster:

Øverst på min ønskeliste (desember 2006)

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress