Treet med narresmokkene

Hvis man går tur i Mosvannsparken her i Stavanger, kan man få øye på en litt spesiell klynge med trær der. Det vil si, selve treklyngen er vel ikke så spesiell, men det som folk har gjort med den, er ganske originalt. Det går en turløype rundt hele Mosvannet, og hvis du følger den, kan du ikke unngå å se det: Fra greinene på noen rognebærtrær henger det en masse tåtesmokker (eller «tuttar», som det heter på stavangersk) i alle farger og fasonger.

Tre med tåtesmokker

Fargene gjør det ganske dekorativt, men det er ikke bare for pyntens skyld smokkene er hengt opp. Først og fremst har de en misjon: Når et barn skal vennes av med smokken, kan foreldrene ta det med til Mosvannsparken og vise barnet at mange andre også har gitt slipp på «tutten» sin. Da føler barnet seg gjerne litt tryggere på å gjøre det samme, pluss at det sikkert er litt spennende å få henge smokken sin sammen med alle de andre. Genialt, synes jeg, og flott at noen har hatt slik omtanke for de små!

Dessverre har ikke alle reagert like positivt på tiltaket. For fire uker siden tok noen bokstavelig talt saksen i egne hender og klippet ned de fleste smokkene fra treet, slik at de ble liggende strødd på bakken. (Vedkommende stod selv frem i avisen og fortalte det.)

Mange tok dette ille opp, og i ettertid er smokkene blitt hengt opp igjen. Noen har dessuten gjort seg flid med å lage og henge opp et treskilt med denne beskjeden:

LA TUTTANE FÅ HENGA!

Og selvsagt; som seg hør og bør, har man også opprettet en støttegruppe på Facebook. Gruppa Bevar «tutte treet» ved Mosvannet, Stavanger har i skrivende stund 4436 medlemmer :o)

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress