Totalforbud mot privat fyrverkeri?

For å tenke høyt her: Hva med å spesifisere hva slags håndtering av nyttårsraketter som skal være straffbart, heller enn å innføre et generelt forbud? Som regel er det jo flere vitner til slike ugjerninger, slik at det neppe blir noe problem å identifisere gjerningspersonene.

Kanskje har vi rett og slett ikke nok fengselsplasser, slik at det er der problemet ligger.

Når det er sagt, ser jeg naturligvis også dilemmaet som kunne oppstå ved at noen ikke bevisst gikk inn for å gjøre noe galt, men at det skjedde ved et uhell. I så fall burde det ikke vanke hverken bøter eller fengselsstraff, selvsagt.

Men i hvilken grad pleier skadene å skyldes uhell, da? (Kanskje vanskelig å påvise det, forresten. Hva vet jeg.) Enn så lenge ser jeg likevel for meg at det må en viss grad av uaktsomhet til for å prestere å forårsake alvorlige skader av nyttårsraketter. Hvorvidt det stemmer, skal jeg ikke si sikkert. Men dersom det stemmer, ville det ikke da vært bedre å straffe uforsvarlig håndtering av fyrverkeri hardt, enn å forby alt over hele linja?

I skrivende stund heller jeg faktisk mot å innføre et generelt forbud, men det er bare såvidt. Og det skader heldigvis ikke å utfordre tanken litt, så derfor gjør jeg det :o) Innspill mottas gjerne.

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress