Byens desidert beste kinamat: Peking Take-Away

Peking Take-Away

Okei, de har kanskje ikke de mest innbydende lokalitetene – et gammeldags gatekjøkken. Og beliggenheten er gjerne litegrann perifer for oss som ikke pleier å ferdes på Eiganes eller Stokka.

Meny - Peking Take-Away
Menyen, den står skrevet på et enkelt, hvitt A4-ark som er brettet på midten. Ikke noe fancy greier, altså.

Men bortsett fra dette:

På Peking Take-Away i Øvre Stokkavei får du den beste kinamaten i hele Stavanger. Det er min påstand.

 

Vi har ganske mange kinarestauranter her i Stavanger (et kjapt Google-søk, og du sitter med ei lang liste). Selv har jeg vært og spist på nesten alle. Jevnt over har de god mat, fint utsmykkede lokaler og en behagelig atmosfære. Likevel er det ingen min mann og jeg vender så ofte tilbake til, som gatekjøkkenet Peking Take-Away. Ikke fordi det ligger i gangavstand hjemmefra, for det gjør det ikke (vi må ta bilen, enten vi skal dit eller til sentrum). Nei, forklaringen er kort og godt maten. Den er bare så utrolig god.

Peking Take-Away

Det er 12 år siden jeg oppdaget stedet, og allerede da la jeg merke til hvor godt maten smakte. Siden har jeg vært stamkunde (jeg har til og med telefonnummeret til sjappa lagt inn på mobilen!). Hva enten det er stekte nuder, stekt ris med kylling og reker, frityrstekt svinekjøtt med sursøt saus eller biff chop suey du ringer og bestiller, slår det ikke feil: Maten fra Peking Take-Away smaker alldeles nydelig.

Dessuten er prisene rimelige, og du får STORE porsjoner.

Jeg tror forretningen går bra, for nesten alltid er det flere kunder som henter mat samtidig med at jeg gjør det. Dette gatekjøkkenet ville nok ha blitt savnet dersom det forsvant. Måtte det aldri bli nedlagt. Jeg anbefaler alle på disse kanter å prøve Peking Take-Away i Øvre Stokkavei. Du vil ikke bli skuffet.

signatur

Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress