Lille pipp-pipp som pasient

I dag måtte jeg ta Sokrates til dyrlegen. Han har vondt i høyrefoten sin, stakkars. Den er hoven og litt blå der hvor «tærne» deler seg. Innimellom klarer han ikke å stå på foten, den bare henger ned, og da flakser og skriker han. Det er vondt å se på.

Skilt

Heldigvis er det noen barmhjertige sjeler der ute som driver klinikker for slike små. Dyrlegen undersøkte ham, og muligheten for at foten var brukket ble eliminert. Noen betennelse var heller ikke sannsynlig, ettersom fuglens allmenntilstand ikke er merkbart redusert.

Da gjenstod to muligheter; leddgikt eller en begynnende tumor. Uansett alternativ er det ingenting dyrlegen kan gjøre med det. Vi får bare se det an fremover. Hvis det forverrer seg og fuglens livskvalitet blir vesentlig forringet, må vi vurdere avliving. Det er heldigvis ikke tilfelle ennå.

SokratesSokrates er stort sett kvikk, munter og aktiv. Men han er 8 år og begynner å bli gammel. Jeg leste et sted at undulater kan bli 12-14 år gamle, men det er visst bare unntaksvis at de lever så lenge.

 

signatur

Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress