Lunafull i natt

Ja, jeg vet, det heter lunefull, ikke lunafull. Men det er fullmåne i kveld/natt. Med andre ord er La Luna full. Det må være derfra begrepet lunefull kommer. Astrologisk sett representerer Månen faktisk våre følelsesmessige reaksjoner og -behov.

Det som er typisk for fullmånekvelder, er at folk handler mer i affekt enn ellers. Politiet kan fortelle at det begås merkbart mer kriminalitet når det er fullmåne.

Selv føler jeg ikke akkurat noen trang til å gjøre noe kriminelt, men.. Typisk for meg er at jeg ikke får sove så lett. Dette har jeg begynt å legge merke til. Så nå sitter jeg her da, og skriver dette kl. 00:57. Bedre det enn å ligge i senga og se i taket.

Astrologisk hersker Månen over Krepsens tegn, og den styrer som nevnt følelsesmessige reaksjoner og -behov, ubevisste instinkter og stemnninger, blant annet.

Den av ukedagene som er oppkalt etter Månen, er mandag (eng.: Monday («Moon-day»), fr.: Lundi (Luna = Månen).

signatur

Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress