Hjemmelaget leppestift-palett

Jeg har mange leppestifter liggende, og som jeg glemmer å bruke fordi jeg ikke husker hvordan alle fargene er. I dag har jeg derfor laget en leppestift-palett. Det var gøy, og nå kan jeg raskt og enkelt se hvilke leppestifter jeg har.

Slik gjorde jeg:

Først måtte jeg desinfisere alt utstyret med Isopropanol. Disse tomme skålene skal romme hver sin leppestift. (Jeg fant dem på eBay, med de små magnetene til.)

Tomme skåler

Såsnart alt utstyr var desinfisert og klart, tok jeg den første leppestiften, kuttet den av et stykke nedpå og gravde ut en passe mengde som jeg la over i en av skålene. (Resten av leppestiften satte jeg tilbake i hylsteret igjen).

Legg litt leppestift i skålen

Ved hjelp av en pinsett holdt jeg skålen med leppestiftmassen og førte den over flammen på et telys. Det tok bare noen sekunder, så smeltet leppestiften og fløt jevnt utover.

Smelt innholdet over en flamme

Jeg gjorde det samme med flere leppestifter og satte dem så til avkjøling en stund. Etterhvert som de ble avkjølt, stivnet de.

Avkjøl til leppestiften stivner

Da var de klare for å bli påfestet hver sin navneetikett og magnet på baksiden, og så bli plassert i makeup-paletten.

Ta-da! 15 leppestifter i skjønn forening:

Palett med 15 leppestifter

Bildet gjengir ikke fargene helt autentisk, men jeg synes resultatet ble flott. Selve paletten er fra MAC og er kjøpt på Glasmagasinet i Oslo. Der kjøpte jeg også en mindre palett med plass til 4 stk.. Den skal jeg ta med meg når jeg er på reise.

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress