Lørdagsjazzen må nedlegges!

NB! Saken er oppdatert nov. -08: Jazz i Arkivet får bestå!

På grunn av stivbeinte, nye skjenkeregler – innført av like stivbeint tenkende lokalpolitikere – må det tradisjonelle jazztilbudet på Arkivet i Stavanger legges ned.

Arkivet ligger i kjelleren til puben Newsman. Lørdager mellom kl. 1400 og 1630 har profesjonelle- såvel som amatørjazzmusikere spilt og underholdt et jazzelskende publikum i det lille lokalet. Og det har de gjort i snart 12 år.

Jazz i Arkivet

Etter planen skal også jeg være med som pianist og vokalist der i høst – sammen med denne kvartetten.

Men på papiret regnes Arkivet for å være en nattklubb, og ifølge de nye reglene får lokalet derfor ikke holde åpent på ettermiddagstid. Hvis dette vedtaket opprettholdes, forsvinner både lørdagsjazzen og—med den—et helt kulturmiljø i Stavanger, slik ildsjelen Eva Espensen påpeker til Rogalands Avis. Lørdagsjazzen gir nemlig publikum et kulturtilbud som ellers ikke finnes i Stavanger. Svært så treffende legger hun til:

At 2008, året Stavanger ble kulturhovedstad, skulle bli året som nedla byens tradisjonelle jazztilbud hadde jeg ikke i min villeste fantasi sett for meg.

Ikke jeg heller! Dette er fullstendig høl i hue! Som daglig leder ved Newsman og Arkivet, Herdis Bjerkeset, så riktig understreker:

Intensjonen med de nye skjenkereglene var i utgangspunktet å hindre ungdomsfyll på byen på kveldstid. Her har de nye skjenkereglene rammet en uskyldig part. Her er det snakk om mennesker som hygger seg med jazz uten noen form for fyll.

Nemlig!

Bevar lørdagsjazzen!!

signatur

Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress