Uredelig av ELIXIA

Treningssenterkjeden ELIXIA er for tiden veldig aktivt ute for å kapre flere kunder. Blant annet har de opprettet en provisorisk stand i kjøpesenteret Madla Amfi her i Stavanger, hvor de stanser – og vil prate med – forbipasserende. Kunder som meldte seg inn like over nyttår, ble lokket med følgende to fordeler:

  1. Ingen binding!
  2. Månedspris på 99 kroner i både januar og februar

At man automatisk fortsetter å være medlem dersom man ikke melder seg av avtalen innen utgangen av januar, er imidlertid et faktum kundene ikke ble informert om. Ved bruken av uttrykket «ingen binding» bedriver ELIXIA dermed villedende markedsføring overfor forbrukerne. Dette har Forbrukerombudet nå slått fast.

At ELIXIA opererer med skjulte avtalevilkår, overrasker meg ikke. Jeg har nemlig selv en skuffende erfaring med dette treningssenteret på grunn av betingelser som ikke ble meg forelagt. Nå fikk det ingen økonomiske konsekvenser for mitt vedkommende, og den fortjeneste som lå i dette for ELIXIAs del, dreide seg ikke om mer enn verdien av henholdsvis 1 skarve nøkkelring + et gavekort på 1 ukes trening for en venn – to gevinster de nektet å la meg få. Den lille verdien til tross; det var så viktig for dem å diskvalifisere meg fra denne premien, at de holdt steilt på sitt, selv da jeg gjorde oppmerksom på at jeg ville publisere min mening om saken på internett.

Og min mening, den både var, og er fremdeles, at ELIXIA den gang opptrådte urimelig og var svært lite imøtekommende overfor meg som kunde/medlem. Slik det virker på meg, er ELIXIA mer opptatt av deres egen fortjeneste, enn hva du som kunde – personlig har igjen for å benytte deres treningssenter.

Dette inntrykket blir naturligvis bare forsterket når jeg leser om hvordan ELIXIA bedriver villedende markedsføring overfor forbrukerne – med de økonomiske konsekvenser det får for enkelte å måtte betale medlemskontingent i en lengre periode enn de forutså og kanskje ønsket. Derfor er jeg glad for at Forbrukerombudet omsider har fått øynene opp for dette firmaet.

ELIXIA er forresten ikke alene om å ha fått passet sitt påskrevet. Forbrukerombudet mener at også SATS-kjeden lurer kundene på lignende vis (ref. Dagbladets artikkel – se snarvei ovenfor).

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress