Leve pianostemmerfaget!

De siste par månedene har jeg ikke giddet å spille på flygelet. Det har sunket for mye siden forrige stemming. I dag kom endelig den travle pianostemmeren en tur. Hva skulle jeg gjort uten ham!

Her er et lite videoklipp fra i ettermiddag:

 
Tenk, pianostemmerfaget står i fare for å forsvinne her i landet! Situasjonen er som følger:

Rett før jul avslo Kunnskapsdepartementet søknad fra Akershus Fylkeskommune om status som landslinje for Pianostemmer og Pianoteknikk på Rud. Tidligere har Fylkeskommunen vedtatt at utdanningstilbudet skal legges ned dersom tilbudet ikke blir landslinje. Med Kunnskapsdepartementets avslag er dermed Pianostemmer og Pianoteknikktilbudet på Rud lagt ned.

Om dette tilbudet blir lagt ned, vil det på sikt bety at landet blir værende uten pianostemmere. Allerede nå er det store mangler i flere deler av landet, og med tida vil det bare bli verre. Selv om pianostemming kan virke bagatellmessig, er de uvurderlige for utøvende musikere både innenfor klassisk, jazz og utallige andre stilarter. Forsvinner de, er det begynnelsen på slutten.

(sakset fra Facebook-gruppa Redd pianostemmerlinja!)

Dette må ikke skje! Vær med og støtt opp rundt pianostemmerne! Meld deg inn i Facebook-gruppa: Redd pianostemmerlinja!

 

Relaterte poster:

Et flygel trenger også vedlikehold (mai 2009)

signatur
Du kan skrive en kommentar, eller opprette tilbaketråkk fra din egen nettside.
Powered by WordPress