Avbrekk de la Influenza

For ei uke! Nå har jeg hostet som en gal både dag og natt siden forrige helg. Når jeg ikke har ligget i dyna på sofaen, har jeg tuslet til badet eller kjøkkenet, eller sittet litt med laptopen. Allmenntilstanden er heldigvis bedre nå, og jeg klarer å sitte oppe, men det tar nok noen dager til før hosten gir seg og vakuumfølelsen i hodet forsvinner.

Vekten viser + ½ kg. i dag, men det tar jeg med stor ro. Det eneste som interesserer meg akkurat nå, er å bli frisk. Sykdom setter ting litt i perspektiv. Når det plutselig oppstår plager og det begrenser seg selv hva man får gjort, merker iallefall jeg at jeg verdsetter det å generelt ha en god helse. Dét er faktisk noe jeg er velsignet med, og som jeg burde sette såpass pris på at jeg gjør hva jeg kan for at det skal vare livet ut.

I så måte har jeg et godt forbilde, nemlig min mor. På gulvet i stua hennes står det en moderne cross-trainer, som hun fikk i gave til sin 80-årsdag for åtte måneder siden (en genial presang fra tre døtre). Den står ikke og samler støv, må du tro. Nei, hun trimmer med den nesten hver dag, ihvertfall om vinteren. Om sommeren går hun lange turer i skog og mark, ja til og med på fjellet!

Hvis jeg visualiserer meg selv i mitt åttiførste leveår, da er jeg like frisk og sprek som mamma! :o)

Nå gleder jeg meg først og fremst til å bli frisk og kunne gjenoppta mine hverdagslige rutiner – deriblant trening. Litt synd at jeg fikk dette avbrekket nå som jeg endelig hadde kommet ordentlig i gang med hardtrening og greier, men sånn er det bare. Nå rekker jeg ikke å nå mitt tredje delmål innen 27. september, som er hva jeg måtte for å være i rute etter planen, men pytt pytt – det betyr bare at jeg må ta igjen forsinkelsen etterpå og være ekstra effektiv noen uker ;) Bare helsa holder!

Én ting skal det ihvertfall ikke herske tvil om: Såsnart denne influensaen slipper taket, er det min klare intensjon å komme i gang og trene igjen. Dette skal IKKE få bli et påskudd for å være treig i avtrekkeren etterpå. Det har jeg nemlig ikke tid til! Til det er det for kort tid igjen til prosjektets sluttdato.