Mysteriet med den nye ismaskinen

Jeg har kjøpt ismaskin og prøvd å lage iskrem (lavkarbo). Det skulle vise seg å ikke være fullt så enkelt som bruksanvisningen tilsa. Når iskremmassen har stått i kjøleskapet til avkjøling en stund, skal den helles oppi (den dypfrosne) beholderen mens maskina kjører og den spesielle vispen går rundt og rundt inni beholderen.

Sånn umiddelbart høres jo det ganske lurt ut, men hva skjer? Jo, når iskremmassen kommer i kontakt med veggen i den dypfrosne beholderen, stivner den umiddelbart. Og fordi isen rundt hele kanten blir så hard, stopper den brede vispen nesten med én gang – før en brøkdel av massen er hellet i!

dpp_0020

Derfor måtte jeg fjerne vispen raskt, slik at den ikke frøs fast midt i iskremen :-/
Hva skulle jeg nå gjøre? Jeg valgte å helle i resten av massen og satte beholderen tilbake i fryseren, hvor jeg rørte i isen med jevne mellomrom. Etter en stund tok jeg beholderen ut og satte den på benken. Og selv etter en halv time i romtemperatur, var isen så hard at vi nesten ikke klarte å få den løs.

Kenwood skal jo være bra saker, men ikke forstår jeg hvordan denne maskina er ment å skulle fungere :-(

Both comments and pings are currently closed.

1 kommentar til “Mysteriet med den nye ismaskinen”

  1. […] har forresten løst mysteriet med ismaskinen. Nå tar jeg beholderen ut av fryseren en halvtimes tid før jeg lager is. På den måten blir ikke bollen […]

Powered by WordPress | Find Cheap Phones at Bestincellphones.com. | Find the Best CD Rates online, Free Cell Phone Deals and Fat burning Furnace Review