Hjemmelaget iskrem uten sukker

Nå som vi går inn i sommermånedene, har jeg hentet frem ismaskinen. I sommer skal jeg kose meg masse med hjemmelaget lavkarbo-is. Årets første porsjon laget jeg i går.

Hjemmelaget lavkarbo-is

Isen ble brunbeige i fargen fordi jeg hadde en halv, oppskåret AtkinsBar oppi røren. Jeg liker å eksperimentere litt med ingredienser, og denne gangen brukte jeg:

2 eggeplommer
2 dl kremfløte
4 ss sukrin
3 ss Philadelphia-ost
frøene fra 1 vaniljestang
½ ts vaniljesukker
noen dråper vaniljeekstrakt (hjemmelaget)
½ AtkinsBar Decadence

Pisk eggeplommene lysegule med 2 ss sukrin. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Tilsett frøene i eggeplommene. Tilsett også Philadelphia-ost og vaniljesukker (+ evt. vaniljeekstrakt, om du har). Pisk fløten med 2 ss sukrin til krem (ikke for fast i konsistensen). Bland kremen med resten av røren. Tilsett oppskårne, små biter av AtkinsBar.

Her er røren klar til å helles oppi ismaskinen:

Isblanding og ismaskin

Jeg har forresten løst mysteriet med ismaskinen. Nå tar jeg beholderen ut av fryseren en halvtimes tid før jeg lager is. På den måten blir ikke bollen så dypfrossen at røren stivner og blir hard med en gang.

isen lages

Ismaskinen jobber med røren og lager is. Den ble ferdig på cirka 10 minutter.

2 kommentarer til «Hjemmelaget iskrem uten sukker»

  1. Takk for kjekt tips! Jeg har også hatt problemer med at sukkerfri is bare setter seg fast med en gang. Vanlig is blir helt perfekt og kjempegod, men lavkarbo-is har jeg altså ikke fått til.
    Skal prøve å lage is i kveld og da la kjøledingsen stå ute en halvtimes tid først.

  2. Toneklone,
    Jepp, jeg har hatt det samme problemet. Vanlig is gikk greit, men ikke is med annen søtning. Pussig.
    Håper du får det til denne gangen!

Det er stengt for kommentarer.