Jeg har nådd mitt delmål #2

Hvem er det som har tatt av 8 kilo? Er det meg??

Jaaaaa!!

vekt85oghalvkg

Hurra! Dermed er mitt delmål #2 i boks, og jeg må definere et nytt delmål.

Jeg fatter ikke hvor de åtte kiloene har sittet hen!? Så stor forskjell merker jeg tross alt ikke, at en skulle tro det tilsa 8 kg.. Jeg ser det forsåvidt i speilet, at noe fett er borte (sideflesk og på overarmene), men jeg føler meg ikke annerledes i kroppen. Det går tydeligvis raskt å venne seg til en endret kroppsvekt. I skrivende stund kan jeg faktisk ikke merke at jeg har gått ned i vekt engang. Jeg klarer ikke å huske hvordan det føles å veie 93,5 kg..

Her er én ting jeg har lyst til å notere ned for meg selv i dag, slik at jeg kan gå tilbake og minne meg på det ved en eventuell senere anledning (hvis jeg om noen år skulle begynne å legge på meg igjen og har glemt hva som vil skje):

Da jeg veide 93,5 kg., hadde jeg endel overskuddsfett oppe på innsiden av lårene, som gjorde at lårene gnisset mot hverandre når jeg gikk. Nå veier jeg 8 kg. mindre, men dette fettet har ennå ikke gått vekk. Det er der nesten like fullt. Jeg hadde trodd at det ville forsvinne innen jeg kom ned til 85,5 kg., men den gang ei. Husk det. Det overflødige lårfettet er der allerede ved en kroppsvekt på noen-og-åtti kilo!

Sånn. Da fikk jeg notert meg det. Neste delmål får bli:

Delmål #3: 10 kg. vekttap

Det er bare -2 kg. unna, men det vil nok likevel ta litt tid å komme dit, og det gjelder å sette seg mål som ikke ligger for fjernt unna. Etter at mitt første delmål var nådd, tok det hele 4 måneder og 11 dager å nå delmål #2. Det synes jeg ble litt for lenge. Da satser jeg heller på mindre – og flere – delmål. Tallet 10 er dessuten det første tallet med to sifre, så det å ha tatt av 10 kg. utgjør jo en ekstra milepæl i så måte :) Jeg gleder meg!

6 kommentarer til «Jeg har nådd mitt delmål #2»

  1. Gratulerer så mye! Jeg syns du har vært virkelig flink! Du spiser fremdeles lavkarbo, gjør du ikke?

    Fettlager på innsiden av lårene er nok hormonstyrt, jeg har lest i alle fall at østrogen er synderen der. Man ser jo også at etter overgangsalderen får mange tynnere lår (og rumpe) og mer rundt midjen i stedet.

    Det du har vil helt sikkert krympe etter hvert som du går ned i vekt, men det kommer nok ikke til å forsvinne fullstendig med mindre du har planer om å lande langt under 20-tallet i BMI. Og det håper jeg ikke :)

  2. Hei saccarina,

    Takk skal du ha! Hyggelig :)

    Jeg prøver å spise mest mulig lavkarbo-mat, ja, men jeg gjør også noen unntak, så jeg kan nok ikke påstå at jeg følger et lavkarbo-opplegg, akkurat. Ikke akkurat nå, ihvertfall. Jeg gjorde det i en 2-ukersperiode.

    Sier du det, har hormoner også med fettlageret på lårene å gjøre. Østrogen, ja, det er mye kvinne i meg, vettu ;) *kremt*

    Nei, en BMI på under 20 kommer jeg ikke til å ha. Når jeg har nådd målet på 69 kg., vil min BMI være 24,3 – altså i øverste sjikt av normalvektnivået. Men jeg vil nå tro at overskuddsfettet vil gå vekk etterhvert, ved hjelp av trening. Du tror ikke det?

  3. Jeg spør om lavkarbo fordi jeg spiser slik selv, ikke som slanking men som livsstil. Det blir gjerne en litt annen tilnærming, men jeg blir veldig interessert når jeg hører om andre som vil prøve det.

    Jeg er jo ikke ekspert på annet lårfett enn mitt eget, og det er veldig gjenstridig i alle fall :) Jeg har vært nede i 56 kilo som voksen uten at de «søte» små putene forsvant. Mye mindre, men ikke borte. Tror nok jeg måtte tatt det med fettsuging.

    Det høres ut som du har et jordnært og realistisk mål for slankingen, da er jeg sikker på at du klarer det også!

  4. saccarina,
    Så du spiser også lavkarbo, ja. Det er mange som gjør det, etter hva jeg forstår.

    Ja ja, kanskje vil jeg også ende opp med noen «søte» små puter på lårene, da. Det gjenstår å se, hehe :p

    Jo takk, og jeg er faktisk sikker på det selv også, at jeg klarer dette :) Det bare tar sin tid. Men men..

Det er stengt for kommentarer.