Wok’ede grønnsaker med svinekjøtt

Wok med svinekjøtt

Denne retten pleier jeg å variere med å bruke enten strimlet svinekjøtt eller kyllingfilet. Istedenfor å kjøpe frosne, ferdige wok-blandinger, lager jeg grønnsaksblandingen selv. Da får jeg velge akkurat de grønnsakene jeg vil ha og kan redusere eller unngå ting som gulrot og mais (som inneholder endel karbohydrater).

Når jeg først går i gang med jobben, lager jeg masse på én gang og deler det opp i passelige porsjoner, som jeg så legger i fryseren. Dermed er det raskt og enkelt å lage wok-middag ved senere anledninger. Og så så godt det er! En av mine favoritter!

Jeg har ikke wok-gryte, men bruker en traktørpanne (vanlig stekepanne kan også brukes). Du bare steker kjøttet først og legger det over på et fat. Så freser du grønnsakene (frosne eller opptinede) 5-6 minutter i litt olje under stadig omrøring. Bruk relativt høy varme. Tilsett kjøttet mot slutten, og krydre med salt og pepper samt wok-krydder eller lignende, hvis du ønsker det. Vips, ferdig!

Disse grønnsakene pleier jeg å bruke:

blomkål
squash
brokkoli
rød paprika
gul paprika
grønn paprika
champignon
bambusskudd
sukkererter
litt gulrot

Under stekingen tilsetter jeg dessuten løk og hvitløk, samt chili av og til.

TIPS: Før frysing bør blomkål og brokkoli forvelles, det vil si kokes i ett minutt, for så å avkjøles raskt i iskaldt vann. Dette bidrar til å ivareta deres konsistens, smak og farge bedre (og dermed også næringsstoffene).

En kommentar til «Wok’ede grønnsaker med svinekjøtt»

Det er stengt for kommentarer.