Uke 20 – Her skjer det ting

Denne uka begynte med et kraftig tilbakesteg. Allerede natt til mandag ble jeg innlagt på sykehus med noe som kunne ligne et begynnende hjerteinfarkt, men som i løpet av tirsdag viste seg å være «bare» en muskelskade i brystet og armen. Følgelig har jeg forholdt meg passiv og bare slappet av hele uka. I skrivende stund er jeg mye bedre, og jeg tar ikke lengre smertestillende. Fredag tok jeg en spasertur til butikken og tilbake, tilsammen 25 min.. Det er all mosjonen jeg har hatt denne uka.

Vekten har gått opp 0,4 kg. siden forrige søndag, men det gjør ingenting. Jeg begynner å føle meg klar for å mosjonere igjen, så om kort tid er jeg atter i bevegelse.

I så måte har jeg fått uventet hjelp, nesten som en gave fra oven, og jeg skal nå prøve en (for meg) ny treningsform; Pilates. Utstyr verdt flere hundre kroner, inkl. 2 stk. instruksjons-DVDer, kom helt overraskende i posten denne uka, som en gave til meg! Hjertelig takk til Rikke Schillinger v/Pilates Room i Oslo!

Pilates-utstyr

Jeg har ingen kjennskap til Pilates fra før, så dette er jeg spent på å prøve. Det hadde sikkert vært en fordel å få bygget opp kroppens muskulatur fra bunnen av (slik det står å lese om Pilates), slik at jeg kan unngå flere muskelskader (m/sykehusinnleggelse) i fremtiden. Sånn sett var dette utrolig godt timet!

Forhåpentligvis vil jeg også kunne stramme opp kroppen (spesielt magen) ved hjelp av dette. Jeg er litt opptatt av det, også. Etter et stort vekttap kan man jo lett bli litt «slapp i fisken» hvis man ikke gjør nok oppstrammingsøvelser. Det vil jeg helst unngå! Derfor var dette en alle tiders gave å få.

Nå er det opp til meg å sette av nok tid til å jobbe med dette – minst 2 ganger i uka, i tillegg til sykling og/eller gåturer. Jeg må innrømme at tanken ikke frister noe særlig, ettersom det vil kreve endel tid, konsentrasjon og terping av spesielle teknikker, men jeg må nesten gi det et forsøk, iallefall, nå som jeg har fått denne unike muligheten helt gratis.

Har du prøvd Pilates? I så fall, post gjerne en kommentar og fortell om din erfaring med denne treningsformen.

Vekttap hittil: -15,8 kg.
Gjenstående: 8,7 kg.

4 kommentarer til «Uke 20 – Her skjer det ting»

 1. Hei.

  Jeg har prøvd pilates på treningsstudio noen ganger og har et godt inntrykk fra det.

  Det jeg har fått ut av disse timene er at det viktigste i starten er å fokusere på hvordan man skal gjøre øvelsene. Pusteteknikken tror jeg er lettere å få inn når man først vet hvordan selve øvelsene skal gjøres.
  Jeg kjente det veldig godt i magen da jeg var ferdig med en pilatestime og det er ingen tvil om at det er kjernemusklene som står i fokus.

  Det jeg har som tips til deg (som den «utrolige erfarne pilatesperson» jeg er med mine 3 forsøk) er å få gjort noen øvelser minst en gang i uken. Da har jeg inntrykk av at det er lettere å få inn pusteteknikken også.

  Håper dette er til noe hjelp. Det er sikkert mange som vet mye mer om dette enn jeg, men dette var i hvertfall inntrykket jeg har.

  Unn Toril

 2. Puhh… godt å høre at det gikk bra med deg og at du snart er tilbake i toppform. Jeg har også hatt lyst til å prøve pilates så jeg er skikkelig spent på hva du synes og om det er en trening du vil anbefale

  Jeg suser videre som vanlig med mitt opplegg og det går javnt og trutt.

  Har i tillegg startet en facebookgruppe som jeg vil at du skal se på. Kunne godt tenke meg å ha med deg som en av administratorene for siden om du skulle ha lyst til det.

  Den heter «Folkebevegelsen- for en lettere hverdag» og du finner den her; http://www.facebook.com/pages/Folkebevegelsen-En-lettere-hverdag/122106314486411 (lenke redigert av admin.)

  Lykke til videre mot målet…. du gir meg inspirasjon til å stå på!

 3. Unn Toril,
  Jeg har kikket litt på instruksjons-DVDene og forstår at det er viktig å lære seg grunnprinsippene og pusteteknikken, ja.
  Ja, jeg skal trene med dette ihvertfall 2 ganger i uka, tenker jeg. Kanskje mer. Vi får se.
  Kjekt at du skrev. Takk for kommentaren! :o)

   
  Vidarius,
  Jeg er også spent på hva jeg vil synes om Pilates. Er litt ivrig på å begynne nå :o) Det var ihvertfall interessant. Når jeg har kommet i gang og prøvd det noen ganger, skal jeg blogge om hvordan det går og hva jeg synes.
  Med deg går det så det suser, ser jeg. Du går jo ned i vekt ganske raskt. Hurra for deg! :D
  Jeg skal gå inn og kikke på Facebook-gruppa. Takker for tilbudet, men tror jeg takker nei til å være admin. Det blir for mye akkurat nå.
  Hyggelig å høre fra deg igjen :o) Stå på, du er kjempeflink!

 4. Oki… jeg fortsetter jakten på folk som vil være med å drive gruppa jeg da. Kjekkt at du er med i alle fall og håper du vil være med og dele dine erfaringer.

  Takk for at du følger med i alle fall… jeg synes ting går over all forventning og gleder meg til hver veiing :D

  Følger med på deg også… så du har «presset» på deg i alle fall he he he

  Stå på du , gleder meg til å se deg i full action igjen

  Nyt siste rest av pinsen !

Det er stengt for kommentarer.