Legge til rette for å lykkes

Hvis jeg skulle velge et ord for dagen, måtte det bli: Forberedelser! Ah, det er så viktig. Noen ganger ligger hele magien nettopp i forberedelsene.

Å forberede måltider betyr å legge til rette for å lykkes med slankingen. Dette gjelder innkjøp- såvel som tilberedning av matvarene. Har du forberedt deg, slipper du å stresse med å finne på et eller annet å spise når du er sulten, og sjansen for at du tyr til lettvinte men dårlige løsninger blir vesentlig mindre.

Med jevne mellomrom pleier jeg å lage min egen lavkarbo wok-grønnsaksblanding i stort kvantum, som jeg så fryser ned i passelige porsjoner. Forrige gang var for noen dager siden, og da tok jeg bilder mens jeg holdt på.

Her er grønnsakene jeg brukte (bambusskudd skulle også vært med på bildet):

Grønnsaker til wok

Blomkål og brokkoli bør forvelles, det vil si kokes i lettsaltet vann i ett minutt, for så å avkjøles raskt i iskaldt vann. Dette bidrar til å ivareta deres konsistens, smak og farge bedre (og dermed også næringsstoffene). Før koking deler jeg dem opp i små buketter. Her får blomkålen fosskoke i 1 minutt:

Koke blomkål

Etter avkjøling i iskaldt vann får brokkoli og blomkål renne av seg:

Brokkoli og blomkål

Når alle grønnsakene er skåret opp i passe små stykker, blander jeg dem sammen oppi en stor plastbolle:

Wok-grønnsaker

Alt i alt ble det 13 porsjoner av dette. Hvis jeg ikke husker feil, veide hver porsjon ca. 135 gram. Når jeg vil ha wok-middag, tar jeg ut en porsjon fra fryseren (noen timer før, så grønnsakene får tine og rent av seg). Jeg har ikke wok, men bruker en traktørpanne eller vanlig stekepanne. Ved stekingen tilsetter jeg løk, hvitløk, chili og krydder, og enten strimlet kyllingfilet, biff eller svinekjøtt. Det slår aldri feil: Knallgodt – hver gang!

Both comments and pings are currently closed.

Nye kommentarer er stengt.

Powered by WordPress | Find Cheap Phones at Bestincellphones.com. | Find the Best CD Rates online, Free Cell Phone Deals and Fat burning Furnace Review