– Gjør meg en tjeneste og slutt med den dietten din!

Folk kan få seg til å si de merkeligste ting når du er på slanker’n. Vi er sikkert flere som har erfart det. Det følgende opplevde jeg for noen dager siden.

Forrige uke ble vi invitert til rekeaften sammen med noen bekjente og slektninger av mannen min. Både reker og majones er fin lavkarbomat, så vi takket ja til invitasjonen. Fordi jeg ville unngå å spise brød eller loff til rekene, valgte jeg å ta med meg en liten boks med salat og en avocado hjemmefra. Det gikk helt fint. De andre spiste loffskiver med reker og majones på, mens jeg spiste avocado med reker og majones samt litt salat. Det var forresten både krabber og reker på bordet, og jeg smakte litt krabbe, også.

Dessuten drakk jeg vin. Et og et halvt glass hvitvin tok jeg imot og drakk, med vann ved siden av. Noen stusset over at jeg spiste majones når jeg er på diett (det var både ekte- og lettmajones på bordet, og jeg valgte den ekte). «Hun går ned i vekt ved å spise fett,» sa mannen min, hvoretter jeg forklarte kort om lavkarboens prinsipper.

Etter måltidet ble det servert kaffe, og jeg drakk 2-3 kopper kaffe, også. Cognac til kaffe’n takket jeg nei til, og likeledes Baileys likør (som jo er veeeldig søt). Da en cappuccino-kake kom på bordet, valgte jeg også å stå over. Jeg holdt meg til kaffekoppen og tok i stedet en bit av en AtkinsBar (som jeg alltid har liggende i håndvesken).

Vi var 7 stykker til bords. Tre av oss røykte, og det ble insistert på at vi skulle sitte og røyke ved bordet med de andre. Derfor gjorde vi det. Alt i alt ble det en hyggelig kveld med masse skravling, vitsing og latter. Vi trivdes og koste oss. Da vi skulle dra hjem, ga en bekjent uttrykk for at dette hadde vært kjempetrivelig og at vi måtte gjenta det en gang. Så så hun på meg og la til:

— og så må du bli ferdig med den dietten din!

Jeg klarte dessverre ikke å respondere, for jeg ble helt paff. Var vi ikke nettopp enige om at vi hadde kost oss og hatt det kjempetrivelig? Hadde ikke jeg spist både av rekene, krabben og majonesen og drukket både vin og kaffe? Ja, jeg røykte endatil en av hennes Marlboro-sigaretter fordi hun insisterte på å spandere en, selv om jeg hadde røyk selv. Så hva var problemet? At jeg ikke spiste loff eller kake? Eller var hun misunnelig fordi jeg spiste avocado?

For meg ble hennes sluttbemerkning et skår i gleden, men jeg får kanskje bare ta henne på ordet og holde meg unna selskapet neste gang, siden jeg ikke vil spise absolutt alt. Ingen får nemlig styre mitt matinntak. Det ansvaret er eksklusivt forbeholdt meg, og så får andre benytte deres privilegium; å kontrollere sitt eget.

Jeg synes dette er helt merkelig. For meg må folk bare spise hva de enn har lyst til. Det går ikke ut over min trivsel. Så påtar jeg meg heller intet ansvar for hva andre måtte føle i forhold til maten på min tallerken. Nei, vet du hva. Grow up!, hadde jeg nær sagt…

Har du opplevd noe lignende?

Both comments and pings are currently closed.

9 kommentarer til “– Gjør meg en tjeneste og slutt med den dietten din!”

 1. Milton sier:

  Du må ha en stor vennekrets dersom du har råd til å irritere deg over slikt.

 2. Folk er rare.
  Jeg synes du skal spørre venninden hvorfor hun kom med kommentaren, for det kan være det var noe annet som lå bak enn du tror. Det kan jo være at hun ikke synes du skal slanke deg, at du er fin som du er, for eksempel.

  Slutte på dietten fordi noen synes det er plagsomt at andre slanker seg eller at andre ikke spiser som alle andre det må du ikke finne på. Du skal spise slik som er sunt for deg, og som passer dine mål og ambisjoner!

 3. Laila sier:

  Milton,
  Å, men jeg har ikke tenkt å bli uvenner med henne, jeg. Nei, det går så fint, så. Som sagt er vi bare bekjente (ikke engang venner på Facebook), og sånn vil det nok fortsette å være.

   
  anne – moseplassen,
  Det er forståelig at du kommer på den tanken når du leser mitt korte referat fra kvelden. Men ikke glem å ta i betraktning at selskapet varte en hel kveld (4-5 timer). For å si det sånn: Jeg hadde ikke skrevet denne bloggposten dersom jeg var i tvil om hva hun mente.
  Ellers er jeg helt enig i det du sier.

 4. Maria sier:

  Been there…totally…den dagen jeg spist en liten potet istedet for tre store…alle så på meg og begynte å spekulere om jeg hadde spiseforstyrrelser :P jeg bare ler nå…16 kg mindre og feeling healthier than ever!

 5. Laila sier:

  LOL @ Maria :-)
  Herlig! Good for you!

 6. LenaBeatrice sier:

  Jeg har nok aldri opplevd at noen har sagt at jeg burde slutte med «denne dietten», men det er klart, da jeg er borte på besøk, og det står Vita Hjertego på bordet, da blir det fort noen diskusjoner ;-)

  Men, jeg opplever oftere og oftere at folk nå kjenner litt mer til hva lavkarbo virkelig er.
  Før var ofte reaksjonen….»døde ikke Atkins av hjertefeil?».
  Nå er folk mer nysgjerrige, og interesserte :-)

 7. Laila sier:

  LenaBeatrice,

  Vita Hjertego, ja, he he… Det har jeg aldri smakt engang.
  Ja, stadig flere oppdager lavkarbo, og godt er det :-)

 8. sol sier:

  Det er da ikke noe å ta seg nær av det vel?
  Var helt sikkert ment som at du slettes ikke trenger å gå på diett. Ta det som et kompliment du :)

 9. Laila sier:

  sol,

  Nei, det er helt sikkert! Tullprat trenger man heldigvis aldri å ta seg nær av.
  Forøvrig synes jeg ikke det er noe å ta seg nær av om ikke absolutt alle spiser nøyaktig det samme som tilbehør ved siden av, heller.
  Kompliment? Misunnelse, tenker jeg vi sier.

Powered by WordPress | Find Cheap Phones at Bestincellphones.com. | Find the Best CD Rates online, Free Cell Phone Deals and Fat burning Furnace Review