Sjokoladenissene er tilbake

Sjokoladenisser

Jeg måtte bare ta bilde av disse da jeg var på REMA her om dagen. Før jul i fjor var det en stor utfordring for meg å gå forbi dem, men i år var det ingen sak. Jeg kunne til og med stoppe opp og ta dette bildet uten å bli stresset. Jeg var helt avslappet og vurderte ikke et øyeblikk å kjøpe en. Er det ikke rart?

It’s all in the mind! Hele dramaet finner sted i sinnet. Der tankene i fjor lette febrilsk etter en unnskyldning for å kjøpe en sjokoladenisse, kan jeg i år stå og betrakte nissene med den største sinnsro. Som om de ikke angår meg lengre.

Det er en mental greie. Stikkord er bevisstgjøring—og endring—av tankemønstre. Jeg har jobbet med å omprogrammere min indre «harddisk», og nå høster jeg resultater av arbeidet :-)

PS!
Jeg har oppdatert vektdiagrammet i dag! Klikk på Vektdiagram/Delmål i menyen til høyre.

8 kommentarer til «Sjokoladenissene er tilbake»

 1. Kjempebra! Bare 0,9 kg igjen! Drømmer om, og føler jeg også er på vei til å tenke slik når jeg går forbi godishylla i butikken.. men akkurat nå er jeg glad jeg ikke er i butikkene så mye:) Er nok ikke heeelt der du er enda! Men på vei! Stå på!! Du motiverer med:)

 2. Hei Tone!

  Jaaa, jeg er bare 0,9 kg. unna neste milepæl/delmål! Kjekt at du så det :o)
  Det ble nok en liten set back i går, da vi feiret kjærestens fødselsdag med iskake, Delfiakake og Fyrstekake (ja, jeg også), men det bekymrer meg ikke. Er lenge mellom hver gang jeg spiser noe med sukker og/eller mel i.

  Lykke til med å «omprogrammere» deg, du også! Det ligger en frihet i dette, som jeg aldri i livet hadde villet være foruten! Jeg elsker det!
  :o)
  Takk for kommentaren!

 3. Hei!
  Lenge siden sist, nå!
  Jeg må si jeg kjenner igjen det du skriver om å måtte kjempe seg forbi godtehyllene…Men jeg har også klart å «komme over» denne tvangstanken om å MÅTTE kjøpe noe godt. Eller bør jeg si: jeg har sluttet å finne en god unnskyldning til å kjøpe noe..;-) For enhver unnskyldning var god nok: fin film på tv/ ikke noen fin film på tv/ huff-det-er-mandag/jeg-er-så-sliten/fordi-jeg-fortjener-det….osv…;-)
  Det er deilig å være fri fra disse tankene!
  Forøvrig går det fint med vektnedgangen, har gått ned ca 9,5 kg nå. Jeg har begynt på Elixia, og jeg elsker det! Kjenner at jeg har et avslappet forhold til julen som kommer; har ikke tenkt til å avstå fra alt, men har heller ikke tenkt å ødelegge det jeg har jobbet ganske hardt for å oppnå.
  Jeg så det andre innlegget ditt om din nye outfit, og det var stilig! Det er deilig å kunne belønne seg selv på den måten, det har du fortjent!
  Jeg ønsker deg en riktig god jul, så «snakkes» vi sikkert på nyåret!

  Klem Hege

 4. Hei Hege!

  Hurra for deg! Så kjekt å høre at du lykkes! Jeg synes å lese ut av din kommentar at du har den helt rette innstillingen, og har et avslappet forhold til julen og alt. Fantastisk! I tillegg koser du deg med å trene. Du har skjønt det, Hege! Mye mer enn hva jeg har! For meg har det vært mer av et slit å komme hit. Først nå har jeg begynt å virkelig kose meg med dette.

  Så glad for deg!!

  Ja, var ikke klærne fine?! Det synes jeg, også, hi hi :-)

  Koselig å høre fra deg! Riktig god jul selv, og stor klem til deg!

 5. Hei Laila!
  Veiedag i går her. Måtte gå på og av vekta flere ganger,kunne ikke tro det!! 79,3kg, under åtti kg!! 2,1kg de siste to ukene.
  Skjønner godt hva du mener med den «harddisken» og omprogrammering. Det er i hodet man må gjøre forandringene,da kommer resultatene også.
  Har jobbet lenge i forhold til jula. Men tror det skal gå bra å kose seg litt,men slipper ikke roret nei! Målet mitt er ikke bare vekta,men også balanse og harmoni.
  God førjulstid videre…

Det er stengt for kommentarer.