I påvente av neste milepæl

Vi er inne i førjulstiden, og det ser ut til at begrepet advent får en helt spesiell betydning for meg dette året. Jeg hadde veiedag i går, og vekten stoppet på 74,4 kg.. Bare 900 gram til, så har jeg tatt av 20 kg.! Det har vært mitt delmål siden juni (!), så jeg ser virkelig frem til den dagen jeg passerer den milepælen.

Forøvrig kan jeg nå skimte også det endelige målet i horisonten! Jeg ligger bare 5,4 kg. fra målstreken, dere!!

Ellers, når det gjelder nederlaget ved å ha mistet/tapt ens favorittklesplagg, er det aldri så galt at det ikke er godt for noe. OK, jeg måtte gi slipp på «drømmen» om å gå med Levis-buksa mi, men hva har jeg fått i stedet?!

Ny outfitEn splitter ny outfit! Ikke fra en stormote-avdeling denne gangen, men fra en helt vanlig klesbutikk!

Jeg kan til og med gå med støvletter, jo. Tenk, det har jeg aldri gjort før! Bortsett fra ridestøvlettene jeg brukte som hestejente da jeg var tenåring, har jeg aldri eid et par støvletter. Da var det kanskje på tide, eller??
:-D

Jeg føler meg meget vel i disse klærne – faktisk mer vel enn jeg ville ha følt meg i Levis-buksa, tror jeg. De er ytterst behagelige å ha på, og jeg nyter det!

Var de ikke fine, forresten? Hver sin smak, selvsagt. Selv falt jeg helt for disse plaggene da ekspeditøren fant dem frem, en etter en. Jeg måtte nemlig ha hjelp til å finne «min stil», for jeg hadde i utgangspunktet ikke mer enn en vag anelse om hva jeg var ute etter. Ekspeditøren var således av uvurderlig betydning for meg. Jeg hadde aldri i livet klart å sette sammen denne outfiten uten henne. She made my day, rett og slett (og jeg hennes? Jeg tror hun var glad for dette salget, hehe, for jeg kjøpte enda flere ting, også). Hurra for dyktige og serviceinnstilte butikkekspeditører!

Kall meg gjerne forfengelig, for det er utvilsomt en side ved meg, det også. Og hva så?
Som jeg svarte til VG da jeg stod frem i avisen sist vår:

Vil en slik blogg føre til at du blir enda mer kroppsfiksert og selvopptatt?
Det vil den helt sikkert. Skjønt, det må jo ikke nødvendigvis være negativt. Erfaringen med å bli slankere, når du i utgangspunktet var sterkt overvektig, er jo i seg selv en høyst kroppslig—men positiv—opplevelse. En må kunne tillate seg å kjenne litt på det og gjerne nyte følelsen, også. Hvorfor skulle vel en kvinne som tidligere hadde fedme, unngå å kjenne på den glede som ligger i å endelig kunne velge flotte moteklær, for eksempel? Er forfengelighetens gleder bare for dem som har kunnet velge og vrake hele sitt liv?

11 kommentarer til «I påvente av neste milepæl»

 1. Fy søren Laila!! Du er ei kjempeflott dame! Flott i de klærne! Vær stolt av det du har utrettet. Vært en lang prosess,javel,men nå er du snart ved målet. Sjøl er jeg mere fornøyd med slankinga nå. Gått ned 7,2kg jeg også siden september. Tror kroppen min er mere klar for slanking nå,etter at jeg er blitt tørrlagt.
  Så nå er det bare å fortsette i samme sporet…

 2. Tusen takk, Marit! Hyggelig sagt av deg :)

  Nja, så stolt vet jeg ikke om jeg er. Det går ikke på det, føler jeg. Er bare utrolig glad for at det jeg gjør, faktisk gir resultater. Om det så tar lang tid, er det så absolutt verdt det! Når ting bare er riktig og det samtidig gir mening å holde på, er det så rart med det… Da kan ikke ti ville hester stanse en før målet er nådd. Dét er det jeg føler. Ikke stolthet.

  Glad for å høre at du nå har funnet din metode! Ingenting er bedre enn det. Da er det bare én vei for deg, også – som du sier: Fortsett i samme spor! You go girl! Dette går veien!
  :-D

 3. Du ser strålende ut Laila…virkelig!! En helt annen dame enn den som jeg startet å twitre med for en veldig god stund siden. Tenk at det er deg…..du stråler!!! Arild har sikkert litt å si angående stråledelen….men kjempebra jobba! Jeg er på vei….tjoho!

 4. Hei. Så utrolig flink du har vært som nesten har gått ned 20 kg. WOW. Jeg har vært så frekk å kopiere 28 dagers planen din. Jeg holder også på å komme i form og gå ned i vekt, men ikke med lavkarbo. Synes planen din virker så motiverende at jeg bare måtte lage en selv. Håper det er ok. Jeg ønsker deg en fortsatt fin romjul og et riktig godt og lett nytt år :)

 5. Hei karina!

  Det var da utrolig frekt! Hehe, nei da. Fordi du er så real å gi beskjed, er det helt i orden at du «stjal» bildet :-)
  Kjekt at du ble inspirert. Lykke til med din 28-dagersplan, hva den enn skal inneholde!

  Tusen takk, og det samme til deg: Ha ei god romjul og et lett og godt, nytt år!

Det er stengt for kommentarer.