Gamle plager blir som nye

For en tid tilbake slet jeg med stadig tilbakevendende tarmkatarr. (Det vil si, diagnosen tarmkatarr stilte jeg selv uten å konsultere lege, bare for å ha sagt det.) På den tiden spiste jeg all slags mat inklusiv endel karbo-/sukkerholdige ting, og jeg hadde ingen idé om hva tarmen reagerte på.

Tidligere i år begynte jeg med lavkarbo-kost – dels for slankingens skyld og dels fordi jeg hadde symptomer på hormonforstyrrelse: Skjeggvekst, utslett i panna og PMS-plager, noe jeg forstod kunne være forårsaket av sukker og karbohydrater. Siden jeg gikk over til lavkarbo, har skjeggveksten avtatt, utslettet i panna forsvunnet, og ikke minst: Jeg har ikke vært i nærheten av å ha tarmkatarr. Magen er blitt så god og fornøyd, og luftsmertene er også borte. Dessverre har jeg ikke reflektert så mye over dette siste punktet.

I helgen som var, valgte jeg å skeie ut med å spise marsipanrull (kake med krem, syltetøy og marsipanlokk). Det førte til luft og ubehag i magen på søndag (i går) samt et vekthopp på +1 kg.! Skjønt – det var bare begynnelsen, for i dag ble det enda verre: I dag fikk jeg klare symptomer på tarmkatarr – satt på do mens svetten rant av meg og tarmen vred seg i krampe.

Det er først nå at jeg forstår hvorfor jeg var plaget av tarmkatarr for en tid tilbake. Det var alt sukkeret jeg fikk i meg!

Dessuten: At jeg stilte riktig diagnose – den gang som i dag, er jeg enda mer overbevist om etter at jeg nå fant denne YouTube-videoen av et intervju med legen Annika Dahlqvist (hør bare hva hun sier 3:43 min. uti filmen!):

 

 

Both comments and pings are currently closed.

2 kommentarer til “Gamle plager blir som nye”

 1. Tabita sier:

  Det var da fryktelig mye DU SKJØNTE!
  Usedvanlig skarp eller ?
  Haha :L

 2. Laila sier:

  Pussig kommentar, Tabita. Som om man må være spesielt skarp for å få en aha-opplevelse, liksom. Jeg ser ingen sammenheng mellom de to tingene.
  Hvorfor den spydige tonen, forresten? Synes du jeg er dum, som ikke innså dette tidligere? Godt for deg at du anser deg mer skarp selv, da.

Powered by WordPress | Find Cheap Phones at Bestincellphones.com. | Find the Best CD Rates online, Free Cell Phone Deals and Fat burning Furnace Review