Får jeg by på: Tunfisksalat med egg

Flere av mine nye lesere lurer på hva slags mat jeg spiser under Prosjekt Ned i vekt. Derfor vil jeg begynne å poste noen innlegg med eksempler på det.

Da må jeg nesten begynne med å vise tunfisksalaten jeg hadde til lunsj i dag, for den vender jeg stadig tilbake til – enten som lunsj eller som kveldsmat. Den er virkelig smakfull, og jeg synes den metter godt, også.

Tunfisksalat med egg

Her har jeg brukt:

 • Isbergsalat Nei, forresten: Lollo-salat var det.
 • stangselleri
 • agurk
 • rød paprika
 • ½ tomat
 • 1 egg (hardkokt)
 • 50-60 g tunfisk (fra boks)
 • kvernet pepper
 • 1 ts Balsamico-eddik
 • 1-2 ss Extra Virgin Olivenolje
 • ½ ts Salatmiks (krydderblanding) fra alpnaering

Og selvfølgelig et stort glass vann ved siden av!

Det som setter prikken over i’en, synes jeg, er krydderet og vinaigretten (heter det det?) som jeg heller over til slutt. I en liten kopp blander jeg 1 ts Balsamico-eddik, 1-2 ss Extra Virgin Olivenolje og ½ ts Salatmiks. Dette rører jeg sammen og heller det deretter over salaten. Litt kvernet pepper setter også en ekstra spiss på smaken.

Det kommer flere eksempler på mat jeg spiser, etterhvert. Nå skal jeg gå rundt Mosvannet – en tur som tilsammen tar én time herfra og tilbake! Det er sol og blå himmel ute :o)

6 kommentarer til «Får jeg by på: Tunfisksalat med egg»

 1. Hei hei!
  Leste om deg i søndagens vg og ble utrolig inspirert. Nå har jeg startet min egen blogg og håper jeg i første omgang klarer å gå ned 20 kg;)
  Ønsker deg en fin Kristihimmelf.dag:) og takk for din flotte inpirasjon!

  Klem fra
  Lotta

 2. Hei Laila, så artig å oppdage flere slankeblogger.
  Jeg har akkurat kommet i gang med min egen.
  Kjempeskummelt, det blir å utlevere seg litt mer enn det en er vant med, men når jeg ikke fikser det på annen måte så…
  Nå skal jeg snoke litt mer her for å finne litt inspirasjon.
  Besøker deg igjen!

  Ønsker deg en fin dag!

 3. Hei. Jeg er veldig imponert over bloggen din og det du har fått til. jeg er også tilhenger av lavkarbo…men noen ganger litt vanskelig å vite hva man KAN spise. Jeg er veldig glad hvis du kan legge ut litt mattips som blant annet tunfisksalaten din, den skal jeg prøve. Har Dr Atkins boken…brukt noen av oppskriftene der men ..men.
  Jeg skal følge deg videre….du er tøff.. lykke til videre.
  Tone

 4. Lotta,
  Oi, så godt å høre! Det gjør meg veldig glad å vite at det jeg gjør, inspirerer andre til å sette i gang selv!
  Takk for din hilsen, og lykke til med dine -20 kg.!

   
  Linda,
  Så flott at du har begynt, du også! Jeg ser at du tar sikte på å ta av 20 kg., og det håper jeg du klarer! Stå på, jente!
  Håper du fant noe til inspirasjon. Velkommen igjen, og masse lykke til!

   
  Tone,
  Ja, det er stadig flere som oppdager lavkarbo. Jeg ble selv introdusert for det av en annen blogger, og siden har det blitt en vane å spise lavkarbo for meg, også.
  Nå har jeg nettopp postet enda et mattips (omelett med røkt laks og Creme Fraiche), og jeg skal poste flere etterhvert. Håper du finner noe som er til nytte.
  Takk for kommentaren! Kjekt at du vil følge meg :-)

 5. Har lest litt på bloggen din – og er imponert over det du har klart. Må bare innrømme at dette med å spise så mye fett for å slanke seg høres veldig rart ut for meg. Jeg bor ikke i Norge og har lite informasjon om dette med lav karbo, og alle jeg har snakket med kan heller ikke forstå hvordan dette kan fungere. Jeg har fått en diett av en ernœringsfysiolog – og den består av mest mulig grønnsaker og rent kjøtt eller ren fisk, fiber, frukt + masse vann. Dette kan ofte vœre vanskelig å fortsette med i lengden – men er effektivt hver gang jeg virkelig går inn for det. Ville gjerne få litt mer opplysning om hvordan jeg kan begynne med lav karbo – da mener jeg hvordan jeg skal tenke i forhold til spising. Hva jeg absolutt ikke skal spise pg hva jeg må begynne å spise mer av.

Det er stengt for kommentarer.