Jeg innvilger meg en pause

De siste dagene har jeg merket et behov for en pause i slankingen. Jeg har nå holdt på i 1 år, 7 måneder og 2 uker, og nå er jeg rett og slett luta lei. Tidspunktet passer i grunnen greit, for det er 8 måneder siden jeg gikk over til lavkarbo (ketolysekuren), og i boka Slank med ketolysekuren står det:

En mer praktisk årsak til å ta en pause er at mange oppnår mindre vektreduksjon når det er gått ca. 6 måneder med ketolysekur. Man blir da lei og slurver kanskje litt i tillegg. Alt blir vanskelig. Da er det på tide med en pause.

Ja takk, sier jeg. Hvis jeg ikke unner meg en pause nå, kommer jeg til å bli så drittlei av alt som har med slanking å gjøre, at jeg ikke vil orke tanken på det mer. Og det hadde vært synd, for jeg har fortsatt endel kilo med overvekt.

I forhold til 69, som er min uttalte målvekt, gjenstår det 7,8 kg.. MEN: Jeg må faktisk ta sikte på å gå ned enda mer, innser jeg. Etter endt slankekur må man nemlig regne med å gå opp noen kilo før vekten endelig stabiliseres. Totalt blir jeg derfor nødt til å gå ned cirka 28 kg. (!), hvilket betyr at jeg fremdeles har mer enn 10 kg. igjen (ja, mer enn elleve, faktisk)!!

Ugh… Akkurat nå orker jeg ikke å forholde meg til dette, så inntil videre velger jeg å bare gi meg selv et klapp på skulderen for at jeg har tatt av 16,7 kg.! Hurra!

Jeg har ikke tidfestet hvor lenge pausen skal vare, men det blir nok noen uker. Jeg får se det an etter behov. Etterhvert vil jeg garantert føle meg klar for å fortsette igjen, og da kommer jeg plutselig tilbake :o) I mellomtiden kan du jo abonnere på min RSS-feed, som er det enkleste dersom du ønsker å følge med såsnart bloggen blir oppdatert igjen. Inntil da:

Tuddelu! :o)

Both comments and pings are currently closed.

27 kommentarer til “Jeg innvilger meg en pause”

 1. marianne engebretsen sier:

  Hei,gratulerer med flotte resultater. Lurer bare på hva du gjør under pausen,gir du helt blaffen,eller passer du litt på allikevel sånn i det små?hva med mosjon,blir det mer sporadisk,eller blir det til at samvitigheten henter deg litt inn innimellom? Ha en riktig god sommer.

 2. Laila sier:

  Hei marianne!

  Jeg er innstilt på å gi blaffen i vekt og slanking en stund nå, ja. Håper jeg klarer å virkelig slappe av fra det, for det trenger jeg nå. Hva gjelder mosjon, har jeg ikke noen bestemt plan. Har mest lyst til å stikke bort på treningssenteret igjen. Jeg har ikke vært der siden i fjor høst og tror det kan bli godt som en avveksling nå.

  Takk, det samme, god sommer! :o)

 3. Vidarius sier:

  Ja ja Laila..skjønner deg utrolig godt. Du har vært suuuuperflink spør du meg og jeg håper du vil nå målet ditt en dag. Utrolig kjekkt har det vært å følge bloggen din og jeg har plukket opp mange tips underveis.

  Vet du sier du vil gi blaffen men jeg regner med at du allikevel har gjort så store livsstilsendringer at du vil gå ned saaaakte men sikkert. Ønsker deg og dine en riktig herlig sommer. Nyt det og gled deg over alt det du har greid å få til!!

  Håper vi snakkes en dag… tynne og kjekke begge to.. det hadde vært morro

  Bye bye and take care….. I`ll be watching you!

 4. Laila sier:

  Takk for din koselige hilsen, Vidarius!
  Ja, nå koser jeg meg, slapper av og er glad for det jeg har oppnådd hittil. Så får jeg komme sterkere tilbake senere.
  Vi kan sikkert snakkes en gang, for vi bor jo ikke så langt fra hverandre.
  Takk, og god sommer til deg, også!

 5. Sissel sier:

  Så utrolig flink du har vært Laila. Jeg har ikke fått fulgt med deg på mange måneder, så det er utrolig å komme inn hit og se hvilke resultater du har fått til. Hvordan har det vært å følge Ketolysekuren?

  Ha en riktig god ferie og husk at du kan bli kvalm og få litt vondt i magen om du pøser på med karbo nå.

 6. Laila sier:

  Hei Sissel,

  og takk for din hilsen! Jo takk, jeg har trivdes godt med ketolysekuren. Den passer meg i grunnen fint, og jeg er veldig glad for å ha oppdaget dette med lavkarbo. Det var takket være tips fra deg, vet du! Alle tiders det, ja!

  Vet du, det frister ikke å ty til karbomat nå. Jeg har det så mye bedre i kroppen med lavkarbo, at det er det jeg foretrekker :-) Noen unntak blir det, men jeg pøser ikke akkurat på (slik som ei helg for noen måneder siden, da jeg hev innpå med marsipankake), så jeg har ikke fått kvalme eller vondt i magen.

 7. Anny sier:

  Hei Laila..
  Syns du har vært kjempeflink med ketolysekuren din.. At du har igjen noen kilo trenger du egentlig ikke tenke på for de går av etterhvert de også.. Jeg har nå nådd delmål 4 av 6.. Har gått ned 20 kg siden slutten av Mars og er veldig fornøyd så langt.Trener ved å gjøre veldig mye gårdsarbeid. Men har et problem med at hjernen ikke følger med når jeg går ned. Er fortsatt «tjukk i hue» hvis du forstår.. Men de rundt meg skryter av meg over hvor flink jeg har vært, men det går liksom ikke inn.. Har fortsatt igjen 10 kg som skal bort + det tillegget du snakker om. Så egentlig er det vel 15 kg til da som skal bort. Har prøvd å bake brødet ditt og det ble en ny verden for meg å kunne spise brød til frokost. Deilig godt brød syns jeg.. Jeg ønsker deg lykke til i din pause og håper du klarer de siste kiloene du har satt deg som mål..
  God sommer

 8. Laila sier:

  Hei Anny!

  Du går veldig raskt ned i vekt. Wow. Kanskje det er derfor hjernen ikke rekker å holde seg oppdatert. «Tjukk i hue», he he, morsomt uttrykk, men jeg forstår hva du mener, ja.

  Kjekt at du prøvde oppskriften og likte soyaproteinbrødet. Jeg synes ikke det smaker så kjempegodt, men det går absolutt an.

  Ja, de siste kiloene mine forsvinner nok etterhvert, de også. Det får bare ta sin tid.

  Takk for din hilsen, og god sommer til deg, også!

 9. […] min 3-4 uker lange slankepause nylig, tok jeg en tur bort på treningssenteret hvor jeg er medlem. Der hadde jeg ikke satt mine […]

 10. Anny sier:

  Hei Laila..
  Godt å se at du er tilbake igjen. Her har vekta mi stagnert fullstendig. Sliter med å ta av de siste 10 kg + 3-4 kg til. Er bare fortsatt 20 kg lettere så jeg holder på å miste litt av motet mitt. Spiser samme mat som da jeg begynte og syns det er rart at ikke vektnåla mi beveger seg nedover.Spurte legen da jeg var der til kontroll forrige uke og han kunne ikke gi meg noe eksakt svar. Men blodtrykket mitt var helt enestående da.. Som en 17 – åring. Andre prøver viser at jeg også begynner å komme ned på normale verdier så det er visst håp for meg også.. Untatt at jeg vil mere ned i vekt. Får vel bare ta tiden til hjelp. Godt å lese at du er igang igjen, så lykke til videre..

 11. Laila sier:

  Hei igjen, Anny!

  Det er kjedelig når vekten plutselig stagnerer, ja – og så tilsynelatende uten grunn. For meg går det veldig sent fremover, men jeg vet ihvertfall hva årsaken er. Alt i alt blir det til at jeg er for lite konsekvent, både i matveien og med treningen. I løpet av den siste uka har jeg for eksempel spist både iskrem og vafler til kaffe’n. I går smakte jeg et par biter med konfekt. Det eneste jeg er helt konsekvent på ikke å spise, er brød, poteter, ris og pasta. Jeg ligger fortsatt rundt -16 kg..

  Godt at blodtrykket og prøvene dine var positive! Overvekt virker nok negativt på organismen på flere enn én måte, og -20 kg. utgjør jo en stor forskjell! Husk det! Så bravo for deg!

  Takk for lykkeønskning, og det samme til deg! Kjekt at du stikker innom :o)

 12. Sissel sier:

  Hei Anny
  Nå vet ikke jeg om du går på Ketolyse, men hvis du gjør det så vil jeg svare deg følgende: Det er vanlig å få en stopp :)
  Det kan også være at du spiser «stoppere», som bidrar til at vekten din ikke rører seg. Hva det er, er litt individuelt, men mange opplever det om de drikker for mye kaffe eller sukkererstatninger i form av sukkerfrie safter og/eller brus. Det er faktisk mange sukkererstattere som virker på blodsukkeret på en ugunstig måte – ergo bør man helst holde seg unna.
  Litt om sukkererstatninger:
  Sukkeralkoholer (må ikke forveksles med sukkerarter som er sukker) er en gruppe av kunstige søtningsmidler som i liten grad nedrytes til sukker i fordøyelsessystemet. Søtningsstoffet Maltitol er et eksempel på et sukkeralkohol du kan spise, det samme Fribol (store IFA, kun 0,6 karber pr pose), mens Sorbitol skal man forsøke å holde seg unna da de omdannes til glukose i kroppen. Hvorvidt Xylitol har den samme effekten strides de lærde, men du kan prøve deg frem.

  Aspartam er omstridt og mange forskere mener det har helseskadelige og negative bivirkninger, Sukrin og Splenda derimot brukes mye fordi de ikke påvirker blodsukkeret og er ansett som bra. Til opplysning kan det sies at de begge er fine å bruke til baking – Splenda er som et fint “mel”, mens Sukrin er krystaller som kan brukes når man skal lage syltetøy for eksempel.
  http://www.vedal.net/lavkarbo/?p=261

  Det kan faktisk også være at du spiser for lite fett. Fett forbrenner fett. Tid for fløtegratinert broccoli/blomkål? :)

 13. marit sier:

  Hei Laila!! Først må æ sei du e målbevisst og flink t å holde ut. Æ har viljestyrke, men innser no at æ må gjøre ting annerledes. Har fortalt før at æ e tørrlagt, 1år no. Men de siste tjue åran har slanking og drikking avløst hverandre. Og overspising igjen no, etter å ha mistet en nær venn. D æ gikk ned ivår, e tebake, pluss fem kg ekstra. Æ hadde kosedag på lørdaga, d har funka før, men itj no lenger, om æ ska klare å gå ned i vekt. Så æ har tenkt på ketolysekuren. Men d æ itj finn nå om, e korr mye kcal pr dag æ kan ete. D står 20gr karboh. pr dag. Æ e no 78kg, måle 1,60. Ønske å gå ned 10-15kg. Glad i å trene, men så leste æ d også, at man klare itj trene så mye når man bruker denne kuren.Ka synes du?? D e så inspirerende å lese om dæ, æ får så lysst t å starte tvert!! MEN,har lært mæ korr viktig forarbeidet e, haue må være me. Så, september e æ i gang. Klem fra Marit.

 14. Laila sier:

  marit,

  Hei igjen! På ketolysekuren slipper du å telle kalorier. Du skal bare tenke på antall gram karbohydrater (for kvinner anbefales 15g./dag, for menn 20g.). Til gjengjeld må du passe på å spise endel fett. Ved måltidene skal du spise til du er mett og så stoppe (ikke overspise). Selv om det er lavkarbo, er det ikke vilkårlig hvor store porsjoner du inntar. Dessuten gjelder det å være så konsekvent som mulig og holde seg helt borte fra karbo-bombene under kuren. Ellers vil det ikke fungere. Evt. lørdagskos må altså bestå av lavkarbo, det også.

  Det heter at man bør unngå spesielt energikrevende trening (som aerobics, step, spinning osv.) men bare mosjonere moderat på ketolysekuren, som raske gåturer o.l.. Til gjengjeld bør man mosjonere hver dag, for å oppnå maksimal fettforbrenning.

  Håper du finner en metode som du vil trives med! Lykke til! Kjekt å høre at du finner inspirasjon her :o) Takk for kommentaren! *klem tilbake*

 15. marit sier:

  Hallo!! Takk for svaret. Føles godt og ha noen å spørre litt t råds. Synes du sjer fin ut no da, men d e vel sånn, vi kjenne d vel best sjøl, koss vi vil være. Æ leser alt æ kommer over no, om lavkarbo. E jo «stordrikker» av tab-extra, bli vel fy-fy d og no da. Kanskje farris? Veit itj om den inneholde sukkererstatninger. Paranøtter inneh. lite karboh. sjer æ. E gira på å prøve noe nytt. Vært mye nedtura me slanking de siste åran. Nei, ingen har lovt d ska være enkelt…ønske dæ lykke t videre…du kjæm i mål sjø!! Klem fra Marit.

 16. Laila sier:

  marit,

  Jeg synes også at jeg ser fin ut, men det hjelper ikke :o) Jeg kjenner at kroppen er for tung. Det er fremdeles mye flesk som skal vekk. Så er jeg da også overvektig fremdeles, ifølge min BMI.

  Tab X-tra kan du drikke på ketolysekuren. Den er jo sukkerfri. Selv er jeg glad i Cola Zero :o)

  Prøv ketolyse, du! Så får jeg høre hvordan det går?
  :o)

 17. marit sier:

  HURRAAAAAAAAAAA!!!! Tralala….æ kan drikke tab!! Ja, starte først på september. Opplest og vedtatt. Me trninga får æ prøve mæ fram, treng itj trene flere pulsspinn i uka. Slit me beinhinnebetennele i en fot så får itj løpe. Men treng treninga for psyken også. Sjer at taben inneh. aspartam,noe av disse søtn.stoffene e vel kanskje itj bra. Huff, mase på dæ no, bli heilt hautoillen no i begynnelsen. Mye å sette sæ inn i. Men d går litt sport i d også, bli interessant å prøve d ut.Ska holde kontakten…

 18. Laila sier:

  Hahaha, sååå glad du ble da, marit :D
  Men ja, det er godt å kunne drikke litt av ens favorittbrus med god samvittighet, det er det. Det gjelder bare å ikke overdrive der, heller.

 19. Jes sier:

  Hei!

  Beundrer din viljestyrke og pågangsmot! Selv ble jeg litt overvektig etter dødsfall i familien når jeg var rundt 20. Etter mange år med manglende motivasjon klarte jeg å ta av 15 kg på ca 6 mnd. Da kuttet jeg både karbohydrater og en del fett fra kosten. Jeg gikk desverre opp 5 kg igjen…Nå håper jeg på å gå ned 10-15 kg og vurderer ketolysekuren.

  Du sier du er konsekvent på å unngå brød, pasta ris og poteter? Men du spiser proteinbrød? Hvor mye kan man spise av det på kuren? Er meget glad i brød og avhengig av matpakke på jobb… og brød er jo den enkleste matpakken. Jeg jobber på en institusjon og må servere/lage en del mat til beboere- dvs det er mye mat tilgjengelig både av brød og middagsmat…fristende…Er dermed ganske avhengig av å ha med meg matpakke på jobb (vanligvis spiser jeg den maten som finnes på jobb).

  Er du i jobb? Hvordan løser du dette praktisk i hverdagen egentlig? Synes slike kurer går greit hjemme, men vanskelig når man er mye på farten…

 20. Laila sier:

  Hei Jes,

  og takk for kommentaren! Jeg spiser 1 tynn skive soyaproteinbrød til frokost. Det er alt. Hver skive gir bare 1-2 g karbo, men siden det inneholder både kli og linfrø, kan du likevel ikke spise så mange skiver av det, da det gir løs mage. Derfor tror jeg ikke det egner seg til matpakke, dessverre. Hvis du må ha brød, er vel Fedon Lindbergs fullkornbrød det beste alternativet, tror jeg. Det er ikke akkurat lavkarbo, men innehar noe mindre karbo enn andre brødtyper. Til gjengjeld er det dyrt, da, rundt 35 kr..

  Jeg er ikke selv i jobb, men jeg kan godt forstå at det kan være vanskelig å få kabalen til å gå opp når man er mye på farten, ja. Ihvertfall må det kreve endel forberedelser hvis en skal ha med seg lavkarbo-matpakke hver dag. Det måtte vel bli enten kyllingsalat (ferdig blandet kvelden før?), laks, eggerøre, kokt egg, grønnsaker, reker, majones, omelett eller noe sånt.

 21. marit sier:

  Heia!! Så fint du koste dæ på turen i Sirdal. Æ har lest om ketolysekuren og d står man må bruke endel vitaminer og mineraler. Som ketolysetabletter, selentabletter. Er d mere æ må kjøpe som e viktig? Venter på at de ska få «slank me ketolysekuren» i bokhandelen,va utsolgt…e itj lenge t æ setter i gang no. Hilsen Marit.

 22. Laila sier:

  Heia marit :-)

  Det som er litt viktig, er å passe på at du alltid har et utvalg av lavkarbo-matvarer i hus, som egg, majones, kremfløte, sæterrømme, ost, grønnsaker, samt søtningsstøff som f. eks. splenda (eller sukrin/sukrinmelis, som fås i helsekostbutikker).
  Ellers bør du kjøpe ketolyse-stix for å teste urinen om kvelden, for å sjekke om du har gjort ting riktig og er i ketose.
  Både stixene, tablettene og boka fås kjøpt hos enkelte Meny- og Ultra-butikker, som selger Ketolyse-produkter. Du finner en butikkoversikt her.

 23. marit sier:

  Tusen takk for svaret…

 24. Laila sier:

  Bare hyggelig, marit :-)

 25. marit sier:

  Hei igjen Laila! På mandag går startskuddet for min ketolysekur! I dag ble d kjøpt inn ketolysebok/tabl./stix. Takket være dæ og bloggen din, sitt æ her og e megamotivert! Har lest masse, og har printet ut endel. Et spørsmål:Ska æ kjøpe mineralvann me salt, som æ lurer på e Farris? Eller holder d me vanlig vann,men så va det d me saltet da. Kanskje, endelig, e d en slankekur som funker. Håper nå mine 80kg kan bli 60-65 tilslutt. Tjohei!! korr tøff vi e!!

 26. Laila sier:

  marit,

  Jeg ser at du forbereder deg skikkelig, og det er veldig bra! Forberedelser er viktig for å kunne lykkes.

  Mineralvann med salt? Jeg aner ikke. :-/ Drikker bare vanlig vann, jeg.

  Kjekt å høre at du blir så motivert av å lese bloggen min :o) Takk for det, og så må du ha masse lykke til fra mandag av! Jo-hoo!! :-D

 27. […]   7. juni nådde jeg mitt sjette delmål: 16,5 kg. vekttap, og mindre enn en uke senere forsvant ytterligere 200 gram. Nå begynte det imidlertid, smått om senn, å føles vanskeligere enn tidligere å opprettholde gløden. Sommeren var kommet, og sakte men sikkert demret det for meg at jeg trengte en pause fra slankingen. Jeg var luta lei, merket jeg, så jeg valgte å innvilge meg en “ferie”. […]

Powered by WordPress | Find Cheap Phones at Bestincellphones.com. | Find the Best CD Rates online, Free Cell Phone Deals and Fat burning Furnace Review