Leser meg opp på lavkarbo

lavkarbo-litteratur

Nå har jeg gått til anskaffelse av boka Frisk Med Lavkarbo – Nytt liv med riktig mat av Dr. Sofie Hexeberg. Den har fått gode anmeldelser, blant annet i Helsemagasinet Vitenskap & Fornuft (VOF). Hexebergs bok tar utgangspunkt i sykehistoriene til 35 av hennes pasienter, som hadde en rekke forskjellige sykdommer eller plager. Ved å spise lavkarbomat oppnådde disse pasientene bedre resultater enn de oppnådde ved tradisjonell behandling. Mange av dem kunne slutte med ulike medikamenter som følge av kostendringene. Hexeberg skriver at disse pasienthistoriene er typiske for dem hun møter i sin kliniske praksis. Det som for meg kanskje er spesielt interessant i boka, er et kapittel som omhandler pasienter med spiseforstyrrelser. Men jeg skal lese hele boka med stor iver, da jeg gjerne vil lære mest mulig om lavkarbo og de virkninger kostholdet har på kroppen.

I tillegg abonnerer jeg på det nevnte magasinet VOF, som er et nytt, populærvitenskapelig tidsskrift om ernæring, medisin, psykologi, trening, helsepolitikk og læring. I første nummer står det en masse om lavkarbo, blant annet en beskrivelse av 20 vanlige nybegynnerfeil nybegynnerfeller ved omlegging til en lavkarbodiett. Her er det garantert noe å lære.

4 kommentarer til «Leser meg opp på lavkarbo»

 1. millah,

  Det kan jeg godt. Nå ser jeg forresten at det står ‘nybegynnerfellene’, ikke «-feilene».
  Feller man kan gå i, altså. De som står beskrevet, gjelder:

  – for mye karbohydrat
  – for mye frukt
  – spiser du for mye?
  – spiser du for lite?
  – for mye nøtter, fiber og frø?
  – for mye melkeprodukter?
  – for mye kunstige søtningsstoffer?
  – for mye sukkeralkoholer?
  – spiser du for mye protein?
  – for mye til frokost?
  – spiser du for mye til lunsj?
  – spiser du seint om kvelden?
  – småspiser du?
  – har du en matintoleranse eller -allergi?
  – galt søvnmønster?
  – stresser du for mye?
  – drikker du mye kaffe?
  – mangler du essensielle fettsyrer?
  – mangler du vitamin D3?
  – bruker du farmasøytiske legemidler?

 2. Så i prinsippet kan man jo i følge de 20 tipsene gjøre alt feil. Litt demotiverende!!!
  Ville bare fortelle deg at jeg blir så inspirert av deg. Jeg har ikke mange kiloene jeg vil ned, men mellom 5-7 kilo. Det er vel mer for utseende for jeg var frisk og trente flere dager i uken. Men jeg er veldig glad i mat, og søtsaker, noe som har gjort at jeg alltid har ligget litt over det jeg tror passer for min kropp.
  Men som sagt inspirerte du meg til å begynne på lavkarbo. Så nå etter snart tre uker har jeg gått ned 2,5 kilo (og det er med 1 dag i uken hvor jeg kan skeie ut):) Og er så fornøyd med lavkarbo, at jeg tror endelig jeg har funnet noe jeg kan leve med hele livet:) Mye av søtsuget er borte!

 3. Hei Caroline!

  I prinsippet kan man gå i alle de 20 fellene, ja, men når en er blitt gjort oppmerksom på dem, så slipper man jo det :-)
  Kjempekjekt å høre at du blir inspirert! Lavkarbo for livet, ja, jeg føler det likedan.
  Takk for din hilsen!

Det er stengt for kommentarer.