28-dagersplanen: Oppsummering av uke 1

28-dagersplan uke 1

Den første uka av min 28-dagers plan er overstått, og yay, jeg har fått et smilefjes! (Klikk på bildet for å forstørre.) Mr. Smiley er fornøyd med min innsats så langt. Jeg har gjort det jeg skulle – trent på ELIXIA 3 x 1 time, samt drukket 2 liter vann hver dag.

Vekten er også glad; jeg har tatt av 0,6 kg. denne uka :-) OK, det er vel bare de 600 grammene jeg la på meg forrige uke, som dermed gikk av igjen, men det føles bra uansett.

Allerede nå merker jeg fordelen ved å ha en spesifikk plan å gå etter. Det er mye lettere å forholde seg til hva jeg skal gjøre helt konkret, enn å la dagsformen bestemme, hadde jeg nær sagt. Det er ingen tvil om at denne planen hjelper meg til å stå på. Jeg sier ikke at det er lett, for det krever saktens noe av meg. Det har vært en utfordring å komme meg på trening 3 ganger denne uka, og jeg må vedgå at det er vanskelig akkurat nå å se for seg at dette skal bli en vane. Skjønt, det er jo nettopp det det bør bli!

Mitt håp er at selv om det er nokså krevende akkurat nå, så vil det å gå på treningssenteret etterhvert kunne oppleves som ren rutine – noe jeg bare gjør, liksom. Ah, hvor supert hadde ikke det vært! Jeg er litt misunnelig på dem som allerede har det sånn. Mon tro om det også kan bli meg? Hvis jeg kjenner etter, er tanken både forlokkende og skremmende på én gang. Der står jeg altså nå. Med andre ord er jeg mentalt ikke helt klar for å omfavne en sånn livsstil ennå.

Men vi får se. Kanskje kan gjennomføringen av min 28-dagers plan få en viss effekt som vil endre hvordan jeg opplever det å dra på trening? Uansett, nå går jeg ihvertfall løs på uke nummer to!
:-)

4 kommentarer til «28-dagersplanen: Oppsummering av uke 1»

 1. for mange år siden gikk jeg på røykesluttkurs, og der var jo dette med gamle og nye vaner et tema. Jeg husker kursleder sa at hvis du er motivert, så vil det å bygge en ny vane kreve tre repetisjoner av den nye rutinen, men hvis du egentlig er motvillig kreves 20 repetisjoner. Kanskje stemmer det, kanskje ikke, men jeg synes det er nyttig å ha i bakhode, for det gir jo håp om at det er mulig å etablere nye vaner!

 2. Heisann! Gratulere med vel gjennomført første uke av planen.Du sier du er ikke klar for varige forandringer.Trenger ikke være det vettu.Du må først jobbe med hodet,for å være klar mentalt.Har erfart det sjøl.Brukte hele sommeren på å jobbe me snavvelfrie lørdager.Og da snakker jeg om myyyyyyye sjokolade.Men nå,går det bra.Jeg tror,fortsetter du med å trene som du gjør nå,og belønner deg me andre ting enn mat og godt,blir det resultater på vekta!Bare vent og se!Lykke til videre Laila. Hilsen Marit.

 3. Marie,
  Det høres jo bra ut! Ifølge planen min får jeg 12 repetisjoner i løpet av 28 dager. Kanskje litt for lite til å etablere en vane, men jeg kan jo legge enda en skummel plan etter denne, da :D
  Takk for kommentaren!

   
  marit,
  Neida, jeg trenger ikke å være klar før jeg er klar. Heldigvis. I mellomtiden forholder jeg meg til disse 4 ukene i første omgang. Når jeg har gjennomført denne planen, skal jeg kjøpe meg noe ny make-up som belønning ;-) Gleder meg allerede, he he…
  Takk skal du ha!

Det er stengt for kommentarer.